Salı, yakın takipte

Salı, yakın takipte

Cadde üzerindeki Çan ağaçlarını kesen Gönen Belediyesi vatandaştan tepki aldı.

Gönen'de bazı caddelerde budama ve kökten ağaç kesimi yapan ileç belediyesine vatandaşlardan tepki geldi.

Kurtuluş Mahallesi Murat Evler'de tretuvarda bulunan ağaçları budama sırasında oldukça genim gövdeli 2 çamın kesildiğini gören vatandaşlar, Belediye ekiplerine tepki gösterdi.

Budamadan öte birilerine odun üretmeye yönelik bir çaba içinde olduğu gözlenen Gönen belediye ekiplerine tepkili yaklaşan vatandaşlar, aynı oranda karşılık gördü.

Bu anlamda talimatla çalışan Gönen Belediyesi ekipleri, üzerlerine vazife olmayan bir davranış sergileyerek imalı bir şekilde, " Biz kesiyoruz, sizde dikersiniz." denmesi çevreci vatandaşların tepki dozunun artmasına neden oldu.

Murat evler sakinlerinin , "En az 30 yıllık çamları kökünden kesiyorsunuz, yazık değilmi, bunların yerine yenisini dikecekmisiniz?.." surusuna ise, ***"İsterseniz siz yerlerine yenisini dikersiniz..." denmesi "Ne güzel, keserken kimseye sormuyorsunuz, birde yenisini dikmeye gerek duymuyorsunuz.." denilerek tepki gösterildi.

Gönen Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünce cadde ve sokaklarda mevsim budaması adı altınta yapılan kesimlerin, Vatandaş tarafından tepki gösterilmesine neden olduğunu açıklayan teşkilattan sorumlu AK Parti İlçe yönetim kurulu başkan yardımcısı Tuncay Salı, Belediye ekiplerinin çevreye duyarlı olan vatandaşlara tepki göstermesinin otorite boşluğundan kaynaklandığını vurgulayarak, "Herşeyden mana çıkartmanın anlamı yok, mahalle sakini vatandaşlar haklı olarak sokalarında infaz edilip, odun yapılan ağaçlarının kesilmesini önlemek adına haklı tepkilerini koymuşlar... "İsterseniz yerlerine yenisini dikersiniz!.." demek ile ne anlam yüklenmiştir."

"İşin başı sayın Başkan Palaz değilmidir, göreve geleli 660 gün oldu, henüs ortada bir şey yok... Bu işler kapı önüne adam koymak, Başkalarının yaptığı hizmetin izlerini silmek Belediyecilik anlamına gelmez... 25 yıl sonra gelinen belediyede hizmet beklentisi hayal kırıklığı ile son buldu... Bari yapılanları yakıp yıkmayın... " dedi.



demokrat
21.01.2021 13:27:25
Harika bir davranış.İlgili kişiyi kutluyorum.Peki ülkede ormanlar katledilirken,otele göre yangın çıkartılırken bu arkadaş neredeydi?Ucuz kahramanlık ve şov.Oysa asıl mertlik Gönen'de olan olay kadar,ülke yanarken çıkarılan ses olmalıydı.Va esefa!

Anahtar Kelimeler: yakın takipte
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false