Salonun azlığına tepki gösterdi

Salonun azlığına tepki gösterdi

Konuşmasına ara vererek, salonda AK Parti ilçe teşkilatları ana kademeden olanların ayağa kalkmasını istedi.



Salonun azlığı Başbakan`ı isyan ettirdi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Mardin İl Danışma Meclisi Toplantısı`nda yaptığı konuşmasına ara vererek, salonda AK Parti ilçe teşkilatları ana kademeden olanların ayağa kalkmasını istedi.
Ayağa kalkanların sayısını yetersiz gören Erdoğan, AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide`den sayının neden yetersiz olduğunu sordu.

Bunun üzerine salonda bulunan bazı kişiler güvenlik görevlilerince içeri alınmadıklarını, dışarıda çok sayıda ilçe teşkilatlarından partili bulunduğunu bildirdi. Başbakan Erdoğan da ilçe teşkilatlarında görevli olanların içeri alınmasını istedi.

İl ve ilçe kadın ve gençlik kollarının ayağa kalkmasını isteyen Erdoğan, ``Gençlik kolları dökülüyor, sefalet`` dedi.



Erdoğan: 4 yılda hata yaptık

Başbakan Erdoğan, ``Bir yanlış yaptık 5 yıl olan seçim süresini
4 yıla indirdik" dedi.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ``Bir yanlış yaptık 5 yıl olan seçim süresini 4 yıla indirdik, o zamanki bizimle cumhurbaşkanlığı seçimleri, seçimlerin 5 yıldan 4 yıla indirilmesi gibi muhalefette olan bir partinin teklifini, biz bunlar `ciddidir dürüsttür` diyerek, ona aldandık, ona kandık ve maalesef 4 yıla indirilmesiyle ilgili değişikliği yaptık. Yanlış yaptık, çünkü 4 yıl bir hizmet süresi için yeterli değil. Bunun 5 yıl olması lazım`` dedi.
Erdoğan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nin, Cumhuriyet tarihi boyunca görmediği hizmeti ve yatırımı hükümetleri döneminde gördüğünü belirterek, ``Terörün sona ermesi için bizim kadar samimiyetle, bizim kadar içtenlikle, bizim kadar gayretkeşlikle, cesaretle çalışan, elini taşın altına koyan, bizim kadar bu noktada o gayreti gösteren bir başka parti yok`` dedi.

Erdoğan, muhalefetin her seçimde aldığı ağır yenilgiyi bir ders olarak okumak yerine hırçınlığı tercih ettiğini ancak muhalefetin sergilediği dili kendilerinin asla kullanmayacağını belirterek, ``Biz gücümüzü, çözümsüzlüğü muhafaza etmekten alan bir parti olarak görmedik, görmeyeceğiz. Biz gücümüzü köklü ve kalıcı çözümler üretmekten alıyoruz, biz gücümüzü toplumun sadece belli bir kesimden değil, toplumun bütün kesimlerinden alıyoruz`` dedi.

Erdoğan, ``Bir yanlış yaptık 5 yıl olan seçim süresini 4 yıla indirdik, o zamanki bizimle cumhurbaşkanlığı seçimleri, seçimlerin 5 yıldan 4 yıla indirilmesi gibi muhalefette olan bir partinin teklifini, biz bunlar `ciddidir dürüsttür` diyerek, ona aldandık, ona kandık ve maalesef 4 yıla indirilmesiyle ilgili değişikliği yaptık. Yanlış yaptık, çünkü 4 yıl bir hizmet süresi için yeterli değil. Bunun 5 yıl olması lazım`` dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli