SAMDER sezonu ?Güvercin´ ile açıyor

SAMDER sezonu ?Güvercin´ ile açıyor

Bandırma Sinema Amatörleri Derneği (SAMDER) Bandırma Belediyesi iş birliği ile düzenlediği film gösteriminin yeni sezonuna 2 Kasım akşamı başlıyor.

SAMDER ve Bandırma Belediyesi iş birliğinde 2015 yılından bu yana devam eden sinema gösterimleri 2018-2019 sezonunda da devam ediyor. Sezonun ilk filmi, yönetmenliğini Banu Sıvacı´nın yaptığı ?Güvercin´ filmi olacak. Filmin ardından filmin senaristi ve yönetmeni Banu Sıvacı ile film ve sinema üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Evren Erler, Kemal Burak Alper, Ruhi Sarı, Demet Genç, Michal Elia Kamal ve Mazlum Taşkıran´ın rol aldığı film bu yıl Türkiye´yi Asya Pasifik Film Festivalinde temsil edecek. Film ayrıca Sofia Film Fest´ten En İyi Yönetmen ödülü, 2018 Ulusal Yarışma´dan da En İyi İlk Film ve En İyi Özgün Müzik ödüllerini aldı. Güvercin aynı zamanda İstanbul Film Festivalinde en iyi ilk film ve en iyi müzik ödüllerine ve Ankara Film Festivalinde en iyi ilk film ve en iyi erkek oyuncu ödüllerine layık görülmüştü. Geçtiğimiz günlerde Adana Film Festivalinde SİYAD jürisinin oy birliğiyle verdiği kararla SİYAD en iyi film ödülüne de sahip olmuştu

2 Kasım akşamı saat 20.00´de başlayacak filmin ücretsiz davetiyeleri Barış Manço Kültür Merkezinden temin edilebilecek.

2015 yılından bu yana sinema salonlarında gösterimleri yeterli olmayan, bağımsız sinemanın seçkin örneklerini Bandırmalılar ile buluşturan Bandırma Sinema Kulübü  geçtiğimiz aylarda dernekleşme kararı almış ve merkezi Balıkesir´de bulunan Balıkesir Sinema Amatörleri Derneğini Bandırma´ya taşımıştı.

/resimler/2018-10/26/1239495194524.jpg



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli