Şampiyonaya hazırlıklar başladı

Şampiyonaya hazırlıklar başladı

Bandırma'lı Vücut Geliştirme Sporcuları 2013 yılı Nisan ayında yapılacak şampiyona için hazırlıklara başladı



Bandırmalı Vücut Geliştirme sporcuları Antrenör İbrahim Halil Demirkıran nezaretinde 2013 yılı nisan ayında yapılacak şampiyona için hazırlıklara başladı.

Nisan ayında yapılacak şampiyonaya Bandırma'dan İ.Halil Demirkıran, Bora Mutlu ve Yurdaer Akmeşe katılacak.

Şampiyonada antrenör İ.Halil Demirkıran ustalar 50 yaş kategorisinde ,Yurdaer Akmeşe, Ustalar 39-49 yaş kategorisinde ve Bora Mutlu ise Gençler – 75 kategorisinde yarışmacı olarak  Bandırma'yı temsil edecekler.

Vucut geliştirme sporunda sayısız Türkiye ve Uluslararası şampiyonlukları olan antrenör İ.Halil Demirkıran aynı zamanda derneklerarası Türkiye temsilcisi ve milli takım antrenörü olarak da görev yapmaktadır.

Kendisiyle yaptığımız görüşmede vücut geliştirme sporunun 2016 yılında olimpiyatlarada alındığını söyledi.Vücut geliştirme sporunda klasik budy ve hard budy olarak iki dalın olduğunu belirterek sadece klasik budy dalında olimpiyatlara alındığının altını çizdi.

Bunun bile bu spora gönül verenler için çok sevindirici bir durum yarattığını belirten Demirkıran''Bu sporda zaten ülke olarak çok başarılıyız.Bundan sonra daha da başarılı sporcuların çıkacağını tahmin ediyorum ‘'dedi.

Türkiye şampiyonasına gidecek sporculardan Yurdaer Akmeşe ise Vücut geliştirme sporunu bütün sporların anası olarak gördüğünü, bu sporu çok sevdiğini ve yaklaşık 15-20 yıldır bu sporu yaptığını fakat hiç şampiyonaya katılmadığını,ülke çapında bir antrenörle çalıştığı için şampiyonaya katılmaya karar verdiğini belirtti.şampiyonada başarılı olmak istediğinin altını çizen Akmeşe ‘'Hedefim antrenörümün verdiği programa bağlı kalarak çalışmalarımı sürdürerek ve şampiyonadan Bandırma'ya şampiyonluk madalyasıyla dönmek ‘' dedi.

Şampiyonaya katılacak genç sporcu Bora Mutlu ise henüz yaşının 16 olduğunu ve öğrenci olduğunu ,bu sporu çok sevdiğini ve antrenörünün nezaretinde çalışmalarını aksatmadan sürdüreceğini belirten Mutlu ‘' Bu sporu küçüklüğümden beri çok seviyorum.Hedefim antrenörüm nezaretinde çok çalışarak milli takıma yükselmek ve milli takım mayosuyla ülkemi başarıyla temsil etmek en büyük hayalim.'' Dedi.

Vücut geliştirme sporcuları bugün itibariyle yaklaşık 4 aylık bir hazırlık dönemine girdikleri ve antrenör İ.Halil Demirkıran nezaretindeki çalışmalarını yarışma gününe kadar sürdürerek yarışmada başarılı olmak istediklerini ve Bandırma'ya madalyalarla dönmek istediklerini belirtiler.

Bandırma Manşet ailesi olarak bizlerde ilçemizden şampiyonalara gidecek tüm sporcularımızı desteklediğimiz gibi vücut geliştirme sporcularımızı da destekliyor ve kendilerine yarışmada başarılar diliyoruz…







Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu