Kedi Maması (Yaş, Ödül, Kuru, Açık, Konserve) Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedi Maması (Yaş, Ödül, Kuru, Açık, Konserve) Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedi Maması (Yaş, Ödül, Kuru, Açık, Konserve) Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedinizin mutlu, sağlıklı ve uzun ömürlü bir hayat elde etmesi için ona sağladığınız mamalar çok önemlidir. Bu nedenle kedi maması satın alma sürecinde bazı noktalar öne çıkar. Peki, kedi maması alma sırasında nelere dikkat etmeniz gerek? İşte detaylar…

 

Kedi Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Kedi maması alırken şunlara dikkat etmeniz gerek:

  • Kedinize mama alırken dikkat etmeniz gereken en önemli konu kedinizin sağlığı açısından en kaliteli mamayı satın almak olacaktır. Eğer kedinize kalitesiz, ucuz mamaları tercih ederseniz kedinizin sağlığında problemler oluşabilir. Bunu kesinlikle hiçbir hayvan sahipleri istemeyecektir.

  • Kedinize mama alırken çeşitli mamalardan evcil hayvanınıza tat testi yaptırırsanız kedi kendine en uygun olan mamayı bulup iştahla yiyerek size belli eder. Hem bu yöntem ile kedi mamanın en kaliteli olanını seçersiniz ve bu da onun sağlığı açısından da avantajlı bir durum olmuş olur. 

  • Kedinize mama alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli husus ise alacağınız mamanın üretim tarihine ve son kullanma tarihine bakmanız gerektiğidir. 

  • Kediye en uygun olan mamayı almak onun sağlığı açısından da ayrıca bir avantajdır. O yüzden kesinlikle kedinize en kaliteli ve taze mamayı almak onu mutlaka çok mutlu ve memnun edecektir.

 

Açık Kedi Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Açık kedi maması alırken şunları unutmayın:

  • Birinci önemli husus, açık mamanın taze olup olmadığıdır. Taze olduğunu kesin olarak anladığınız zamanda satın almanız kedinizin sağlığı açısından daha iyi olacaktır. Aksi takdirde bayat ve kötü bir mama alıp kedinize yedirirseniz sağlığı konusunda ciddi problemler ile karşılaşacaksınız.

  • Açık mamayı almadan önce bütün mamalardan azar azar kedinize yedirip hangisinden daha memnun ve iştahla yediğini gözlemleyin. Eğer bir mamayı iştahla sonuna kadar yediyse o mamayı sevmiş ve kediniz o mamayı istediğini belirtmiştir. Bu yöntem ile kedinize çeşit çeşit mama alıp hangisini beğeneceğini beklemeye gerek kalmaz.

  • Eğer bir mamada karar kıldıysanız o mamanın üretim tarihine ve son kullanma tarihine de bakmanız oldukça önemlidir. Eğer bu konuların üstünde durmadan açık mama alırsanız istemediğiniz sonuçlarla karşı karşıya kalmanız pek muhtemel olacaktır. Bu yüzden almaya karar verdiğiniz mamanın özelliklerine bakmanız siz ve kediniz açısından yararlı bir durumdur.

 

Konserve Kedi Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? 

Konserve kedi maması alırken şunları unutmayın:

  • Konserve kedi maması alırken dikkat edeceğiniz en önemli husus mamanın kaliteli ve taze olmasıdır. Eğer mama beklemiş ve bayat ise kedinize bu mamadan almamalı ve yedirmemelisiniz. Aksi takdirde satın alıp, yedirirseniz kedinizin sağlık problemleri ile en yakın zamanda karşılaşacaksınızdır. O yüzden mama alırken mamanın hem kaliteli olması hem de güvenilir bir yerden satın almanız hem size hem de kedinize yararı olur. 

  • Konserve kedi mamasını kediniz çok seviyor diye sürekli o mama ile besliyorsanız kediniz için çok yanlış yapıyorsunuz demektir. Çünkü konserve kedi mamaları kedinizin ağız ve diş sağlığını desteklemelidir. Bu nedenle, kalsiyum ve protein bakımından yüksek olan konserve mamalara yönelmenizde yarar vardır. 

  • Kedinize konserve mama alırken son kullanma tarihine bakmanız çok doğru bir hareket olacaktır. 

 

Kuru Kedi Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Kuru kedi maması satın alırken şunları unutmamalısınız:

  • Kediler ve bütün canlıların yaşamında beslenme önemli bir yere sahiptir. Kediler için de kuru mama ve diğer mama türlerinde dikkat etmeniz önemli hususlar vardır. Kuru mama alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey mamanın içinde bulunan besin değerleridir. Kedinize en uygun olan mamayı alıp onun sağlıklı bir şekilde kullanması sizi mutlu edecektir.

  • Kuru mama alırken kararsız ve hangi markadan alacağınızı bilmiyor iseniz kedinize tat testi yaptırıp hangisini beğenip hangisini beğenmediğinizi anlayabilirsiniz. Bu şekilde işlerinizi daha kolaylaştırmış olursunuz.

  • Kuru mama alırken önemli hususlardan biri de mamaların tazeliğidir. Bu açından, mamanın üretim tarihine ve son kullanma tarihine bakmayı ihmal etmemelisiniz. Kesinlikle kedinize bozuk bir gıda yedirmek istemezsiniz.

  • Kuru mama alırken içinde kesinlikle GDO bulunup bulunmadığına dikkat edin. GDO'suz bir mama almak kedinizin sağlığı açısından kuşkusuz daha iyi olacaktır.

  • Ayrıca kedileri kuru mama ile beslemek ağız ve diş yapısını geliştirir. Bu nedenle mamanın kaliteli olmasına ve ürünü güvenilir yerlerden almaya özen göstermelisiniz. 

 

Ödül Kedi Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Kedi ödül maması satın alırken şunlara dikkat etmeniz lazım:

  • Eğer kedinize ödül maması almak isterseniz dikkat edeceğiniz en önemli hususlar mamanın içindeki besin değerleri ve ödül mamasının lezzeti olacaktır. Eğer bu mama lezzetli olursa kediler bu mamayı yemek için her şeyini ortaya koyarlar ve ne derseniz yapmaya hazır olduklarını belli ederler.

  • Ödül maması alırken mamanın içinde yer alan malzemelere bakmanız da oldukça önemlidir. Çünkü bazı mamalarda GDO bulunmaktadır. Kesinlikle siz GDO'suz ürünleri tercih etmelisiniz. Bu, kedinizin sağlığı açısından oldukça önemli bir rol oynar.

  • Konserve kedi mamaları alırken, ürünün taze, beklememiş olması çok önemlidir. Alırken bu bilgileri göz önünde bulundurur iseniz kedinize faydası elbet dokunacaktır. Aksi takdirde bu bilgileri unutup bakmadan, kontrol etmeden alırsanız, kedinizin sağlığı kötüye gider.

  • Mamayı alırken üretim tarihine ve son kullanma tarihine de bakmanız çok önemli bir detaydır. 

 

Yaş Kedi Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Yaş kedi maması almadan evvel şunlara dikkat etmeniz lazım:

  • Öncelikle yaş kedi maması alırken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biri mamanın kaliteli ve tutulmuş olan bir mama olmasıdır. Eğer siz bilinmeyen ya da yeni çıkmış bir kedi maması satın aldıysanız kediniz bunu beğenmeyebilir ve bunun beraberinde de paranız da boşa gitmiş olur.

  • Yaş mama bazı kedilerde oldukça mühim bir ihtiyaçtır. Çünkü bazı kediler ve canlılar tüketmesi gereken sıvıyı tam olarak alamazlar. Yaş mama ile bu sorunu ortadan kaldırıp, kedinizin sağlıklı şekilde beslenmesini sağlarsınız. Yaş mamanın nem oranı başta olmak üzere, diğer tüm besin bileşenlerine odaklanmalısınız. Protein oranı yüksek olan yaş kedi mamaları, evcil hayvanınıza daha fazla yarar sunacaktır. 

  • Yaş mama alırken mutlaka üretim tarihine ve son kullanma tarihine bakmanız gerekmektedir. Sonuç olarak, kedinizin sağlığını riske atmamış olursunuz. 

 

Siz de evcil kediniz için mama arıyorsanız; en kaliteli, hesaplı ve en önemlisi de sağlıklı kedi mamalarını Pet shop ZOO’da keşfedebilirsiniz!



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli