Sanat koktelyli

Sanat koktelyli

Gültekin Özcan´ın sergisinde yudumladığım sanat kokteyli?

Gültekin Özcan´ın sergisinde yudumladığım sanat kokteyli?

               Bandırma Belediyesi´nin kültürel ve sanatsal etkinlikleri sürüyor? Sanatçı Gültekin Özcan´ın resim sergisindeyim? Katılımcıların bakışlarında sanat sevgisini aranıyorum, meyva aromalı kokteylimi yavaş yavaş yudumlarken? Sanatseverler ile sanata boyanmış katılımcıları ayırmak hiç te zor değil..

            Bu arada Sanatçı Özcan´ın çalışmalarını tanıtan bir katoloğ elime geçiyor? Tablolarında seçtiği renklerden ruhunu yakalamak mümkün? Tabloları aşk, doğa, gecikme, korku, ses, düş, bekleyiş, birlik ve dostluk kokuyor?? Bil Beni? diyor bir tablosunda? Sanatın dayanışmasına çağırıyor insanları sevgili Özcan? Bandırmamızın meşhur rüzgârını da unutmamış? Denize olan özlemini ?Kırşehir´de, Bandırma´da deniz görünmüyor mezarlıktan/Ben deniz görmek istiyorum en çok..? dizeleriyle adeta haykırıyor sanatçı?

        ?Küskün Kulübe? isimli tablosu sanki? Yalnızlık? tablosuna davetiye çıkartıyor??Özlem?e ?Nefes Nefese? koşmak istiyor kendisi? Sizi Kırşehir´in bozkırlarından alıp ?Zonguldak´ta Kış Mevsim´inin ortasına bırakıveriyor?

       Güneş hiç naz eder mi? Gültekin Özcan´ın tablolarında güneşin nazına tatlı tatlı katlanıyorsunuz? Umut´u unutmadan doğanın dinginliğinde kendisi huzur arıyor sanki..

     Fırça darbeleriyle, seçtiği renklerle dostlarının gözlerinin içine bakıyor? Sanatçı Özcan´ın bakışlarından kaçma şansınız yok? Özgürlüğe susamışlığı belli? Bu olsa olsa sevginin, sanatın özgürlüğü olmalı diyorum içimden, kokteyl kadehimi yudumlarken?

    Tuvallerde rahatça soluk alıp verdiğinin farkında sanatçı? Sevginin ölümsüzlüğüne bir pencere aralıyor fırça darbeleriyle? Çınarı ağlatırken sizi de duygulandırıyor? Kırşehir´e uğrayıp ta hiç Neşet Ertaş unutulur mu?? Hasretimin Kokusu? diyerek Gönül Dağına uzanıyor sanatçı Özcan?.?Yorgunluk Şarkıları?, ?Yarın? isimli tablolarının arasına karışıp gidiyor?

   ?Kuş olmak ne güzel

     Konduğum dalda gurbet olmasa?

     Kalbimin tükenmeyen ağrılarına

     Şiirlerden sargı yaptım

     Biraz da seni kattım içine?? dizelerine nazire olarak biz Bandırmalı sanatseverler olarak sanatla beslemeye çalıştığımız ruhumuzdan biraz olsun sıcaklık katabildiysek ne mutlu bizlere?

     Bandırma Belediyesi´nin sanatsal etkinlikleri devam ediyor? Başkan Mirza´nın bu tür etkinlikleri sahiplenmesi ve desteklemesi bir edebiyat Öğretmeni olarak ruhumu okşuyor.

    Sanatçı Gültekin Hanım´a sanat adına saygı ve sevgilerimi göndermek istiyorum?Resim sergisinde yer alan arka masaların birinden?.

                                                               Zeyyat SAYGIN

                                                        Türk Dili ve Ed. Öğretmeni



Gültekin Özcan
24.11.2015 22:39:52
Sevgili öğretmenim sergime ve şiirlerime gösterdiğiniz alakanız beni çok onurlandırdı.Bir edebiyat öğretmeninden geçer not alan öğrencinizin mutluğunu lütfettiğiniz için en kalbi teşekkürlerimi ve saygılarımı lütfen kabul ediniz. Sevgiler. Nice öğretmenler gününe sağlıkla ermenizi candan diliyorum efendim.Varolunuz.

Anahtar Kelimeler: Sanat koktelyli
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu