Sanatçı hekimlerin başarısı

Sanatçı hekimlerin başarısı

EDREMİT`TE TIP BAYRAMINDA TIBBİYELİBESTEKÂRLAR KONSERİ”





Enver Dolgun                                       Bandırma Manşet/EDREMİT
Edremit ilçesi Özel Edremit Hastanesinin 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlediği Tıbbiyeli Bestekârlar Konseri”nde tıp doktorlarının bestelerinden oluşan Klasik Türk SanatMüziği eserleri seslendirildi.
Edremit ilçesi Özel Edremit Hastanesinin 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle ŞükrüTunar Kültür Merkezinde düzenlediği Tıbbiyeli Bestekârlar Konseri”nde tıp doktorlarının bestelerinden oluşan Klasik Türk Sanat Müziği eserleri solo ve koro eşliğinde seslendirildi.
13 Mart 2012 Salı günü akşamı Balıkesir Salih Tozar Kültür merkezinde ilk konserini veren Zeytinli İleri Türk Müziği Topluluğu, Edremit'te de halka ücretsiz olarak Şükrü Tunar Kültür Merkezinde Edremitli müzikseverlerle buluştu.
Programın sunumunu Figen Mete'nin yaptığı Tıbbiyeli Bestekârlar Konseri”nde Şef olarak Ahmet Pakyüz yönetiminde Zeytinli İleri Türk Müziği Topluluğu, besteleri icra ederken sazlarda Genel Cerrah Opr. Dr. Tuncay Ertem'de yer aldı.
Orkestra Şefi Ahmet Pakyüz yönetiminde Zeytinli İleri Türk Müziği Topluluğu, Kemanlarda Opr. Dr. Tuncay Ertem, Ramazan Koç, Kanun Zeki Ocak, Ud Tuncer Yıldızoğlu, Klarnet Nemci Manas, Bas Gitar Semih Evin ve Ritim sazda İbrahim Tiryaki görev aldı.
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle  verilen Tıbbiyeli Bestekârlar Konseri”nde Türk Tıbbının ve ilk Türk Hekimlerinden bu güne gelişimini anlatan programın sunucusu Figen Mete, Ülkemizde Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amireadlı tıp okullarının 14 Mart 1827 de açılışından sonra bu gün Tıp Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu günün modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmiştir. İstanbul 1816 doğumlu İsmail Oğlu Salih diplomalı ilkTürk hekimidir. Yine 1801 yılında doğan Safiye Ali Hanımda ilk bayan doktorumuz ve cerrahımızdır. 14 Mart 1827 den bu güne sayısız hekim ve bilim adamı yetiştirmiştir” diyerek bu güne kadar gelip geçmiş tüm hekimleri saygı ile andıklarını ifade edip, Türk Tıbbının ve doktorlarımızın dünyanın en saygın ve başarılı hekimleri olduğunu söyleyip, halkımızın ve katılımcıların Tıp Bayramını kutladı.
Tıbbiyeli BestekârlarKonseri” korosunda Ayşe Aydoğdu, Ayşegül Kurt, Ayşegül Yıldırım, Ayten Uyanık,Candemir Korkmaz, Çağlar Fidan, Ergin özbay, Erkan Günönü, Firdevs Sayar, Hacer Gürsoytrak, Hasibe koç, Havva Akmaz, İremnur Hasırcı, Lütfü Güngör, Metin Hatan, Mine Demiral, Mualla Caner, Muhittin Alp, Nilüfer Pakyüz, Salih Bayır,Sevgi özbay ve Zeliha Pakyüz'den oluştu.
Zeytinli İleri Türk MüziğiTopluluğu Tıbbiyeli Bestekârlar Konseri”nde
Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça,Prof. Dr. Suat İsmail Gürkan, Dr. Selahaddin İçli, Dr. Teoman Önaldı, Dr İrfan Doğrusöz, Dr. Şükrü Şenozan, Ahmet Gazi Ayhan, Sıtkı Sahil, Yesari Arsım Ersoy,Şerif İçli, Dr Mazhar Bey ve Dr. Ümit Mutlu'nun eserlerinden oluşan Klasik TürkSanat Müziği eserleri solo ve koro eşliğinde icra edildi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false