Sanayi sicil belgesi sahibi işletmelere uyarı

Sanayi sicil belgesi sahibi işletmelere uyarı

2016 yılı yıllık işletme cetvellerinin sisteme işlenmesi için son tarih 30 Nisan 2017

Balıkesir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali AŞUK Sanayi Sicil Bilgi Sistemine kayıtlı işletmelerin, Yıllık İşletme Cetvellerinin sisteme işlenmesi için son haftaya girildiğini bildirdi.

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Bakanlık siciline kayıtlı işletmelerin, her yılın ilk dört ay´ı içinde (1 Ocak ? 30 Nisan) bir önceki yıla ait üretim süreci bilgilerini içeren Yıllık İşletme Cetvellerinin, sanayi sicil sistemine işlenmesini sağlamakla yükümlü olduklarını belirtti.

İl Müdürü Mehmet Ali AŞUK, ilimizde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı siciline kayıtlı bulunan bütün işletmelerin Yıllık İşletme Cetveli girişlerini, 30 Nisan 2017 günü gece yarısına kadar (Saat: 24:00) elektronik ortamda https://sanayisicil.sanayi.gov.tr  adresi üzerinden gerçekleştirebileceklerini ve internet üzerinden sistem girişlerinin haftanın 7 günü 24 saat kullanıma açık olduğunu bildirdi.

Sanayi sicil bilgi sisteminden kaynaklanacak zorunlu hallerde, işletme yetkililerinin İl Müdürlüğünden temin edebilecekleri ?Yıllık İşletme Cetveli? formunu doldurarak 30 Nisan 2017 tarihine kadar bir dilekçe ekinde İl Müdürlüğüne ulaştırmaları halinde, formların işletmeler adına İl Müdürlüğünce sistem girişlerinin yapılacağını bildirdi.

İl Müdürü Mehmet Ali AŞUK, Bakanlık sistemine Yıllık İşletme Cetveli girişlerini yasal süresi içinde gerçekleştirmeyen işletmelere, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği İdari Para Cezası uygulama zorunluluğu olduğunu bildirdi.

İşletmelerin cezai yaptırım ile karşılaşmamaları için son günü beklemeden müracaatlarını gerçekleştirmeleri konusunda özellikle hatırlatmada bulunan Mehmet Ali AŞUK, konu ile ilgili olarak işletmelere her türlü desteğe hazır olduklarını bildirdi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli