Sanayiciler Bandırma´daki toplantıda buluştu.

Sanayiciler Bandırma´daki toplantıda buluştu.

Balıkesir Sanayi Odası´nın ?9. İstişare Toplantısı? Bandırma´da yapıldı.

Balıkesir Sanayi Odası´nın ?9. İstişare Toplantısı? Bandıma da yapıldı. Toplantıya, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Bandırma Kaymakamlığına vekâleten Susurluk Kaymakamı Yusuf Özdemir, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı´nın yanı sıra  kurum-kuruluş müdürleri ile Bandırmalı işadamları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, dünya ve Avrupa´daki siyasi gelişmeler ve bunların yansımaları hakkında açıklamalarda bulundu. Uğur, ?Şimdi Avrupa´da da seçim var. Milliyetçi oyları almak için herkes Trump´un rolüne bürünüyor. Üretmezsek ayakta kalma şansımız yok. 15 Temmuz, bizim bizden başka dostumuz olmadığını gösterdi. Gidecek başka ülkemiz yok. Üretmemiz, çalışmamız gerek. 2.Dünya Savaşı´ndan çıkan Almanya kadar, atom bombası atılan Japonya kadar kötü değiliz. Umutlu olmak zorundayız. Başka çaremiz yok.? dedi.

/resimler/2016-11/25/1002230274702.jpg

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma´nın sanayi ve yatırım alanındaki durumuna değindi. Büyükşehir Belediyesi´nin 1/5000´lik planları bir an önce yapması gerektiğini söyleyen Mirza,  ? Bu toplantıların yararlı olduğunu düşünüyorum. İşadamları bu toplantıları yaparak sık sık tartışmalı, ülke meselelerini konuşabilmeli. Bandırma´da üçüncü kez yapıldığı için İsmail beye teşekkür ediyorum.?dedi.

 Bandırma´nın sosyal ve ekonomik anlamda önemli bir yer olduğuna değinen Mirza, ?Bandırma´nın sanayicileri ile övünüyorum. Çok büyük fabrikalarımız var. Yeni sanayi alanlarımız gelişmesi söz konusu. Bandırma  lojistik ve sanayi kenti olma yolunda. Yatırım için bize başvurular oluyor. Ancak dünyada ve bölgemizde yaşanan olumsuzluklar ekonomik durgunluğa neden oluyor. İnşallah bunları kısa sürede aşarız diye düşünüyorum. 1/100.000´lik planlar yapıldı. Ancak Bandırma´nın 1/5000?lik planların da yapılması gerekir. Buradan Büyükşehir Başkanımıza sesleniyorum Bandırma´nın önünü açmak için 5000´lik planların yapılması gerek. Biz de belediye olarak azalan bütçemize rağmen yatırımların önünü açmaya çalışıyoruz. Bunu değişik argümanlarla aşmaya çalışıyoruz. Satışlar yapıyoruz. Bunları gelir elde etmek için yapıyoruz. Bazılarını kat karşılığı, kâr ortaklığı ve yap-işlet-devret modeli ile yapıyoruz. Sattığımız yerlerin yatırıma açılmasını talep ediyoruz. Satışların yatırıma dönüşmesini istiyoruz. Cinçukuru´nu yap-işlet-devret ya da kat karşılığı bir modeller ile ihaleye çıkacağız. Yeni bir sanayi bölgesinin olurunu verdik. Ana metal sanayicilerine organize sanayi bölgesi(OSB) izni verdik. Bandırma´da sanayi deyince duyarlılık var, çevre konusuna çok önem veriyoruz. Belediyenin de OSB yönetiminde yer alması kaydıyla protokol imzaladık.? diye konuştu.

/resimler/2016-11/25/1002431993876.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Büyükşehir olarak Bandırma´da yapmayı planladıkları yatırımlara değindi. Konuşmasında itilafların ortadan kaldırılarak birlikte hareket edebilenin altını çizen Uğur, ?15 Temmuz darbe girişimi, bir turnusol kağıdı gibi bize Avrupa´nın nasıl baktığını gösterdi. Türkiye´nin Türkiye´den başka dostu yok.Bizim bütün gücümüzle kalkınmamız, yatırım yapmamız gerekiyor.İtilafları da ortadan kaldırmalıyız.Büyükşehir olarak 20 ilçemize eşit mesafedeyiz ve bu şekilde çalışıyoruz. Mirza ile diyaloglarımız uyumlu. 2017 bütçesini görüştük. Bütçemizi anlattık. Muhalefet ve iktidarıyla bütçemiz oybirliği ile geçti. Bu Balıkesir´deki uyumu gösteriyor.Büyükşehir bütçesi 750 milyon lira. Bunu inşallah gerçekleştireceğiz. Potansiyel olarak önemli bir konumdayız. Marmara havzasında 20 milyon nüfus var. Bunun en az 5 milyonu Güney Marmara´ya gelir. Biz de çarpık yapılaşma olmasın istiyoruz. 2017´nin başında diğer ilçelerin 1/5000´lik planlarını ihaleye çıkacağız. Çanakkale köprüsü ve otoyolu Balıkesir´i önemli bir yere getiriyor. Tematik park projemizi TOKİ orayı rezil etmesin, binalarla doldurmasın diye aldık. Cumartesi günü tematik parkın jürisinde bulunan mimarları geliyor. Bandırma´ya yaptığımız iş, dünya çapında bir vizyon iş olsun istedik. Bu proje uluslararası. MİPİM´de bu projeleri teşhir edeceğiz.Biz istiyoruz ki bu tematik park üniversitelerin uygulama yaptığı yer olsun. 200 küsur dönüm alan bir rekreasyon alanı olsun. Port Of Bandırma ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. En organize liman işletmesi Rotterdam´da, onlarla iyi niyet anlaşması da imzaladık. 15-20 milyar dolarlık bir proje, bu cari açığı da kapatacak bir proje. Burayı biz sanayinin ve ticaretin merkezi yapacağız. Bunun için de Port Of Rotterdam değerlendirmeler yaptı. Bunların hepsinin raporları var. Bunun için en uygun yer Bandırma. Bilgileri Bilim ve Teknoloji Bakanımıza verdik. Biz, liman herkese ait olacak diyoruz. Tek bir şahsın kullanımında olmayacak. Türkiye için vizyon bir proje. Bunlar Bandırma´yı uçuracak. Gar Oteli, 12 yıldır metruk duruyordu. Büyükşehir´e devredildi. İhalesini yaptık. İhaleyi alan da Bandırma´lı, hayırlı olsun ne için yapılmışsa o şekilde  faaliyete geçecek.?dedi. Uğur, geçtiğimiz hafta Bandırma´da temellerini attıkları altyapı yatırımlarını da katılımcılara anlattı. Uğur, 1/5000´lik planların yapılmasıyla birlikte Bandırma´da daha sağlıklı yapılaşma olacağını söyledi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, konuşmasında diğer konuklar gibi 15 Temmuz vurgusu yaparak, sanayicilere seslendi. Sanayicilerin hukuk çerçevesinde bütün sorunlarıyla bizzat kendisinin ilgileneceğini ifade eden Yazıcı, ?Konuşmama 15 Temmuz´u hatırlatarak başlamak istiyorum. Bir kara gün. Şer cephesinin cumhuriyetimize, demokrasimize kastetmek istediği, milletimizin karşı durduğu bir gün. Bu kara günden hayra doğru giden bir yolculuğumuz olacak. Bundan 3-5 yıl önce Arap ülkelerine gelişmiş ülkeler demokrasi götürdüklerini iddia ediyorlardı. Bizim demokrasimize kast edildiğinde lanetleme bile olmadı.  Bizim bizden başka dostumuzun olmadığını tespit ederek yolumuza devam edeceğiz. Bugüne kadar yaptığınızdan bir tık yukarı çıkacaksınız. Bu ülkeye daha çok kazandırmak için.Cumhurbaşkanımızın söylediği, 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için. Ayakta kalmak için, başka milletler de bizden yardım diliyorsa onlar için güçlü olacağız. Bizden yardım isteyene de yardım edeceğiz. Biz Balıkesir, Bandırma olarak üzerimize düşeni yapalım. Sevgimizi daha çok çalışarak göstermeliyiz. Güçlü olmamız gerekiyor. 5 ay önce Rize´den, Balıkesir´e atandım. Daha önce Kocaeli´de, 5 yıl büyükşehir belediyesi genel sekreterliği yaptım. Sanayicilerimizin nasıl sıkıntısı var orada tespit ettim. Bu tecrübe ile ben burada görev yaparken bana bağlı kurumlarda sanayicilerimizin önüne taş çıkarılmayacak. Ben sizin dertlerinizi tecrübelerimle biliyorum. Sorunlarınız tabii ki hukuk çerçevesinde, bilesiniz ki en seri şekilde ülkemizin çıkarları düşünülerek halledilecek. Sorunları aşamazsanız ben bizzat sorunları çözeceğim. Ülke ekonomimizi 2023´te 17. sıradan ilk 10´a taşıyacaksak, sizlerle taşıyacağız. Önünüze çıkan engelden beni haberdar ediniz.?dedi. Toplantı soru-yanıt bölümü ile sona erdi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli