Sanki her yer Taksim!...

Sanki her yer Taksim!...

İstanbul'daki direniş tüm yurdu sardı, Bandırma ve Erdek' ilk kez böylesine kalabalık gördü.







İstanbul Taksim Gezi parkındaki ağaçların kesilerek yerine AVM yapılmasına karşı başlatılan toplumsal eylem çığ gibi büyüdü ve tüm yurdu etkisi içine aldı.

Bugün İstanbul'da yollara sığmayan kalabalık içinde bulunma şansını yakalayamayanlar kendi kentlerinde çıktıkları kent meydanlarından onbinler oldular.



Bandırma Bandırma olalı böyle coşku görmedi.

Bandırma'da uzun yıllar yapılan toplumsal eylemler ilk kez böylesine etkili bir dayanışma gördü. Cumhuriyet alanındaki bildiri okunması ile noktalanacağı sanılan direniş alandaki havuz önünde okunan bildirinin ardından kendi İnisiyatifi ile yürüyüşe dönüştü.

Bir anda binlerce kalabalık Denizbank'ın önünde sevgi yoluna döndü. ‘'Hükümet istifa'' sloganlarının caddeleri çınlattığı yürüyüş Hükümet caddesinin Cumhuriyet alanı ile kesiştiği köşede polis barikatı ile durduruldu.

Platform yöneticileri ile polis arasında uzun süren pazarlık sonuç vermeyince kalabalık bu kez Kaymakamlık binasına yöneldi. Kaymakamlık önünde oluşturulan barikat bu kez İstiklal caddesinden sahil yönüne, ve yeni HYS mağazası önünden yeniden konvoyun arkasıyla eklendi.

Yürüyüş sevgi yolu güzargahından devam etmek istiyordu. Ancak polis barikatı yürüyüşü yine kesti.

Emniyet müdürü ile yapılan görüşme sonrası yürüyüşe İnönü caddesine kadar devam edip eski Belediyenin önünden Ş. Süleymanbey caddesinin alt bölümü ile yeniden Cumhuriyet alanına inilmesi sağlandı.

Zaman zaman gergin anların yaşandığı Bandırma'daki protesto yürüyüşünde tarafların soğukkanlılığı, Emep platformu yöneticilerinin üstün gayreti ile saat 17.00 de toplanan binlerce kalabalık olaysız bir şekilde dağılırken saatler 19.00 a ulaşmıştı.



Erdek'te de tepki büyüktü


İstanbul Taksim Gezi parkındaki ağaçların kesilerek yerine AVM yapılmasına karşı başlatılan toplumsal eylem Erdek'te de büyük destek buldu. Saat 19.00 da başlayan protesto Erdek Demokratik Toplum Örgütlerinin katılımı ile kısa sürede Cumhuriyet alanının dolmasına neden oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı okunması ardından sözcüler tarafından eylemin gündemine ışık tutan konuşmalar yapıldı.

Erdek'te de Hükümetin istifası yönünde sloganların atılması ile gösterilen saat 20.00 de olaysız bir şekilde son buldu.















Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli