Sanki TIR parkı

Sanki TIR parkı

Ayyıldız Mahallesini esareti altına alan TIR`lar yaşamı da, trafiği de etkiledi.


Ayyıldız mahallesi TIR istilasında paylaşan: zeki-karadeniz

Bandırma`nın Ayyıldız mahallesi huzur ve sukutu arayanların varoşlarda oluşturduğu mahalle idi.

Uzun yıllar burada huzur içinde yaşayan mahalle sakinleri, Bandırma limanının özelleştirilmesi, RO-RO seferlerinin bir biri ardına faaliyete başlaması ile içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Ayyıldız mahallesinin bir bölümü TIR çevresine hitap eden çarşı kimliğine bürünürken burada park edip ihtiyaç ikmal eden Kamyon sürücüleri, dolaylı olarak bölgede trafik kargaşası yaşanmasına neden oluyor.

Zaman zaman saatlerce yolun trafiğe kapanması yolcu araçları ve özel otomobilleri de etkilerken, mahalle sakinleri bu karğaşa ve yoğunluktan daha da muzdarip oldu.

Ro-Ro seferlerini yapan işletmelerin yazıhanelerinin burada bulunması yaşanan olumsuzluğu arttırırken sık çığ 155 e yapılan çağrılarla mahalleye gelen trafik ekipleri siren ve anonlarla ancak yolu trafiğe açabiliyor.

Mahallenin çiçeği burnunda yeni Muhtarı Hayri Işık yaşanan yoğunluğun yayalar üzerinde yarattığı tehlike kadar duvar diplerine ihtiyaç gideren kamyon şoförlerini de mahalleyi huzurlu yaşamından alıp, yaşanmaz bir hale getirdiğini söyledi.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı