Sanki yazdan çalma

Sanki yazdan çalma

Cumartesi güneşi herkesi ısıttı




Dün bulutsuz ve berrak bir havada güneşin tadını çıkartan vatandaşlar özellikle kırsalda  gezintiye çıkarak bu anı doyasıya değerlendirirken, Zeytin hasadı nedeni ile bahçelerde zeytin toplayan insanlarımızda güneş`ten doyasıya faydalandılar.

Yeni jenerasyon kış aylarında yaşanan butür günlere ``Yazdan kalma`` derken bizim işittiğimiz eski kimlikler az görülen bu günlere ``Yazdan çalma`` derlerdi.

İşte bu yazdan çalma günde biz Bandırma Manşet olarak Ocaklar`da enfes bir futbol maçı izlemenin keyfini yaşadık.

Sıra dışı bugün sadece ışınları ile günümüzü ısıtıp aydınlatmadı, İzlediğimiz futbol maçının güne yakışan kalitesi, Ocaklar futbol sahasının kendine özgü ekostik yapısı futbolcuların bir birlerine seslenişleri ve haykırmalarının vadide asksetmesi çok sesli orkestra gibiydi.

Ocaklar güncemizde görsellik adına sıra dışı bir gün yaşadık ancak bizim için sürpriz olan şey Agaoğulları adını taşıyan balıkçı teknesiydi.

Bir anda deniz tarafından gelen martı seslerine başımızı çevirdiğimizde milyonlarca Martı`nın yazdan çalma günde Erdek yönünden gelip Ocaklar iskelesine demirlemek üzere seyreden Balıkçı teknesinden bir balık çalabilmek adına verdikleri mücadeleyi isledik.

Teknenin üzerine bulut gibi saran Martılar bir birleriyle olan kapışması balıkçı teknesinin seyri doğrultusunda uzayıp gidiyordu.

Taki tekne iskeleye yanaştı, Hırsız martılarda teknenin suda bıraktığı iz üzerinde serpildi kaldılar.

Bu görselliği Bandırma Manşet olarak siz okuyucularımız için görüntüledik...






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false