Şapka düştü kel göründü

Şapka düştü kel göründü

Avşa’yı dolandıran paletçi Tuncay Uslu yargı önünde hesap verecek

Dört yıl önce kendisine yeni bir dünya düzeni kurmak için geldiği Avşa’da ilk üç yıl vatandaşın kışlık yakıt ihtiyacını karşılamak üzere ön ödemeli kat kaloriferi yakıtı, palet satışı yapan Tuncay Uslu vahşi enflasyonu hesaba katmayınca olanlar oldu.

Ön ödeme ile tonunu 1200 tl aldığı palet’in %100’ün üzerinde zam görmesi ile geri dönüşü mümkün olmayan hesap hatasını, yaşadığı alemlerle palet mağduru müşterilerinin gözüne sokan Tuncay Uslu Avşa’yı bu kar-kış’ta ayaza mahkum etti.

Uzun yıllar sonra yoğun kar ve kışın etkisinde kalan, ancak peşin ödemeli paletlerine bir türlü kavuşamayan Avşa’lılar aldatıldıklarını anlayıp yolsuzluğu yargıya taşıma noktasında dertlerine tercüman olan Manşet’e şükranlarını sunarken, hesabını bilmeyen paletçi Tuncay Uslu’dan sitem ve tehdit geldi.

Objektif habercilik anlayışı içinde habere yapılan yorumların eklendiği dolandırıcılık olayında ortaya yepyeni ayrıntılar çıktı. Bazı mağdurlar paletçi Tuncay Usta’nın enflasyon karşısında değerini kaybeden ödemeleri eğlence yerlerinde, bahşişlerle tükettiğini ifşa etti.

Bazı mağdurlar ise yabancı uyruklu bir bayanla yaşamaya başlayan Uslu’nun müşterileri ile arasındaki iletişim bağı olan telefon ve Whats App hattını kapatarak yurt dışına çıkmaya hazırlandığını açıkladı.

Karşılıklı yazışmalarla ortaya dökülen gerçekleri yargıya taşıyan Avşa’lı paletzedelerin asıl öfkesi ise kış-kıyamette kendilerini soğukta bırakan Tuncay Uslu’ya idi.

Gelinen noktada bugüne dek birçok yolsuzluk ile karşılaşan Avşa’lılar ilk kez yolsuzluk aleminde kendilerini böylesine mağdur eden bir yolsuzlukla karşı karşıya kalmaları, ev halkları içinde de önemli huzursuzluk yaşamalarına neden oldu.

Sülün Osman’ı, Parsadan’ı, Kastelli’yi, Jet Fadıl’ı aratmayacak yolsuzluk olayı, tüpten çıkmış diş macunu gibi ortalığa yayılınca bakın nasıl bir tartışma başladı…

İşte o yorumlar;

(Paletçi) Tuncay Uslu;

*** “Evet, ben Tuncay Uslu Avşa'da kimse dolandırılmadı ben 4 yıldır adada ön ödemeli palet satıyorum bu yıl kömüre ve palet gelen zamlardan dolayı teslimatlar da gecikme yaşandığı hatta kış başlarında kimsenin palet alamadığı doğrudur ama ben bütün Avşa halkına palet dağıtımı yaptım değişen ekonomik şartlara rağmen kimseyi mağdur etmemeye çalıştım verebildiğim kadar gücüm yettiği kadar verdim dükkânımı kapattım yemedim içmedim palete yatırdım ama ben palet ücretlerini toplandığında palet 1200 TL iken fabrika malımı göndermedi ben tekrardan Avşa dayanak ticaretten Mustafa temelden palet alıp insanları mağdur etmedim kimse bilmeden sahte haber veya gündem yaratma peşinde koşmasın bu haberi yapan ve yaptıran kişiler ve mercilerden şikâyette bulunucam gerçek her zaman meydandadır bakmasını bilene”

*** “Can Dursun; “senin bu konuda yorum yapmana gerek yok ben sana kestiğim faturanın karşılığı hizmeti verdim sen gereksiz yere sayfa doldurma karşına çıkınca söylersin bunları kelime kabadayılığı yapma burada “

***  “Seyfi Acar: "sana hiç bir şey demiyorum abi Mustafa ve Sercan ben elimden geleni yaptım gücümün yettiği yere kadar yapamadığım gün kötü oldum şimdi herkesin gözünde Tuncay kötü Tuncay dolandırıcı oldu. benden 4 yıldır ne kötülük gördünüz ben kime ne yanlış yaptım şimdiye kadar noluyor böyle haber yapınca hakkımı oldunuz şimdi buyurun abiler kardeşler hak sizin olsun.”

*** Vasfi Akçetin; “Yasalar dürüst ve namuslulardan yana olmadıkça!...”

*** Alper Çavdar; “Yalnız haberi yorumlayanında kalemine, ağzına sağlık…”

*** Mustafa Sızıltı; “Tuncay kardeş ver 2 ton paletimi sorun kalmasın benden yana. Elinden geleni yapman değil bana malımın tamamını vermen önemli. Bu kış günü mağdur ettin herkesi. Kemancılara 1000 TL bahşiş vermeseydin, alemlerde paraları yemeseydin bizim mallarımızın da tamamı gelirdi. Ne paramızı geri verdin ne mallarımızı...”

*** Hilmi Yeşil; Bende 2700 kg(135) torba parası için 3400 TL bankadan havale ile ödeme yaptım, 58 torba (1660) kg pelet aldım. 77 torba 1540 kg paletimi alamadım. Mağdurlardan biride benim.”

*** Özgür Dursun; “Çok doğru bir haber yapılmış. . . Sen Tuncay çok kişiyi mağdur ettin”

*** Sercan Samur; “Tuncay bey çıkmışsın kimseyi dolandırmadım diyorsun nerde benim 4 ton paletim. Şuanda 4 ton palet 16 bin lira çıkarıp ver hadi. Palet parasını alıp ta paletini vermediğin herkes mağdur burada senin yüzünden fabrika malımı göndermedi diyorsun anlatsaydın hepimize durumu kurduğun Whats App palet grubundan arkadaşlar paranızı iade etmek zorundayım durum bu şekilde diye ama iade edecek para yok ki ortada hepsini yedin alemlerde çalgıcılar caba yapa yapa. Dalga geçer gibi kurduğun Whats App grubuna uçak reklamı yapıyorsun İngiltere'ye kaçacakmışsın ya aklınca makara yapıyorsun bizle. Çıkmışsın bide mağdur edebiyatı yapıyorsun burada yerler mi delikanlı. Şikâyet edecekmiş yüze yakın insan seni savcılığa şikâyet etti zaten sen merak etme GERÇEK HER ZAMAN MEYDANDADIR dolandırdığın insanlarda burada meydanda.”

*** Mustafa Sızıntı; “Tuncay kardeş, Herkesin paleti dağıtıldıysa benim kalan 2 ton paletim, kuzenimin 3 ton paleti nerede? Biz yaz aylarında köpek gibi çalıştık, yemedik, içmedik, senin gibi alemlere parayı harcamadık. Kışlık yakacak paramızı toplayıp sana verdik. Banka dekontları da var Whats App konuşmalarımız da duruyor bende. Sadece bana 10.000 TL yara açtın. Sadece Benim bildiğim en az 20 kişi var mağdur ettiğin. Daha çok şey yazardım buradan sana ama adli süreç başladı. O yüzden daha fazla yazamıyorum. Bir yerlerde görüşmek üzere...”

*** Can Dursun; “Ulan Tuncay ulan sahtekâr birde şikâyette bulunacağım diyorsun haberi yapandan. Haber sonuna kadar doğru sen insanlardan aldığın parayla sabaha kadar meyhanelerde keyif çattın. Milletin parasıyla palet alamadıysan versene insanlardan aldığın parayı geri. Ne akla hizmet bu parayla keyif sürdün. Sen hapse girene kadar içim rahat etmeyecek... Keşke bir yerlerde karşıma çıksan!!”

*** Seyfi Acar; “Bandırma Manşet Çok doğru bir haber yapmış tebrikler… Kaleminize zeval gelmesin…”



Anahtar Kelimeler: Şapka düştü göründü
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı