Şapka var... Maske yok!...

Şapka var... Maske yok!...

3-4 Ekim Halk Sağlığı İçin "Dünya Yürüyüş Günü"nde skandal

3-4 Ekim Halk Sağlığı İçin "Dünya Yürüyüş Günü" düzenleyen Erdek Kızılay şubesi büyük bir skandala imza attı.

Belediye anosnları ile yürüyüşe davet edilen Erdekliler, Cumhuriyet alanına geldiklerinde Kızılay Erdek şubesi ilgilileri tarafından karşılandı.

Kızılay'a ait kırmızı beyaz kasketlerin dağıtıldığı yürüyüş etkinliğinde, Maske-Mesafe kuralları hiçe sayıldı. Başta Belediye başkanı Burhan Karışık olmak üzere, etkinliğe katılanların nerede ise tümünde maske yoktu.

Birçok kentte yeniden başgösteren Koronaya karşı kollu kuvvetler tarafından denetimler arttırılırken, Erdek'teki sağlıklı yaşam yürüyüşü eskortlu sağlıksız yürüyüş etkinliğine dönüştü.

Vatandaşların bir çoğu Hıfzısıha kurallarını ihlal ettikleri gerekçesi ile evlerine tebliğ edilen 3.150 tl lik cezayı nasıl ödeyeceklerine ilişkin maaş planlaması yaparken, Erdek'te öncelikli görevi halk sağlığını korumak olan Kızılay'ın maske yerine şapka dağıtması şaşkınlıkla karşılandı.

Pandemi kurallarını ihlal ettikleri gerekçesi ile vatandaşın evlerine 3.150 tl lik cezalar postada gecikmedi.

                                 SAĞLIK İÇİN SAĞLIKSIZ YÜRÜYÜŞ

Erdek'te Kızılay tarafından düzenlenen sağlıklı yürüyüş etkinliğine ilçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy'un da katılacağı söylendi. Ancak randevu saati geldiğinde Kaymakam Atasoy'un yürüyüşe katılmayacağı açıklandı. Cumhuriyet alanında start alan sağlık için sağlıksız yürüyüşte Başta Belediye Başkanı Burhan Karışık ve eşi olmak üzere, Kızılay temsilcisi Mustafa Kırgöz, AKP ilçe Başkanı Musa Alioğlu, MHP ilçe Başkanı Fatih Bağcı, DEVA ilçe Başkanı Murat Sever, Meclis Üyesi Mehmet Ali Yağcı ve Kızılay yöneticileri başta olmak üzere yürüyüşe katılan vatandaşların geneline yakınında maske yoktu.

         KİMLER MASKE İLE KURALLARA ÖZEN GÖSTERDİ.

Erdek Kızılay'ı tarafından hazırlanan 3-4 Ekim Halk Sağlığı İçin "Dünya Yürüyüş Günü" etkinliğine maskeli olarak katılanlar arasında İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Erbil Camgöz, Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Salman Koçu, Tarım ilçe ve Orman müdürü Dilek Işıktaş kızı ve eşi, Marmarabirlik ve Bağfaş yönetim kurulu üyesi Mustafa İlgen, Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, İyi Parti ilçe sekreteri Atilla Zeybek vardı.



Anahtar Kelimeler: Şapka ... Maske !...
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı