Saray´a çıkıyorlar

Saray´a çıkıyorlar

Muhtarlık emekli işi olmaktan kurtulacak Muhtarlık müessesesinin kurumsallaştırılmasına ilişkin yeni düzenleme getiriliyor.

Türkiye de 36 bin´i kırsalda olmak üzere 53 bin muhtarın kurumsal yapısını ilgilendiren değişiklik müjdesi için Cumhurbaşkanı, Muhtar dernekleri Başkanlarını saraya çağırdı.

/resimler/2017-3/28/1220266270369.jpg

Görevi nedeni ile 7/24 mesai veren Muhtarlar 1400 tl lik ödeneklerinin %50 si 600 tl nin Bağkur primi olarak kesilmesi birçok yerleşim alanında genç ve idealist adaylar yerine, emeklilerin talip olduğu muhtarlık yeni düzenleme ile geçin standartlarına kavuşturuluyor.

Yaş haddi nedeni ile teknoloji kullanımında başarılı olamayan emekli Muhtarlar kira, su ve elektrik parası ödemesi ardından aldıkları maaştan geriye çay parası kalması genç adayların önünün tıkanmasına neden oluyordu.

Yaşanan olumsuzluklar nedeni ile birçok Muhtarın icralık olduğu Türkiye´de yeni düzenlemenin yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırıp genç ve dinamik adayların Muhtarlık için talip olması kaçınılmaz olacak.

Bu anlamda yapılacak açıklama için 6 Nisan 2017 günü Türkiye de görev yapan Muhtarlar dernekleri Başkanlarını beraberinde birer genç muhtar ile birlikte saraya davet eden Cumhurbaşkanı, Muhtarlık maaşlarından kesinti yapılan Bağkur primlerinin bundan böyle devlet tarafından ödeneceği müjdesini verecek.

AK-SARAY daki muhtarlar toplantısına beraberinde birer genç muhtar ile birlikte katılacak olan Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Demir Hancıoğlu ile Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Koza Baycan yeni düzenlemenin muhtarlık müesseselerine dinamizm getireceğini, genç adayların bilgi işlem problemi yaşamayacağından dolayı vatandaşın beklentilerinin daha çabuk ve daha kolay çözümleneceğini açıkladılar.

Bandırma Muhtarlar derneği Başkanı Nur Demir Hancıoğlu, Bağkur primlerinin devlet tarafından ödenmesine ilişkin uygulamanın, göreve geldikten sonra başlattıkları çalıştayların bir sonucu olduğunu, İzmir-Urla, Kocaeli ve Bursa´dan sonra önümüzdeki günlerde Bandırma´da yeni bir çalıştay programı hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

/resimler/2017-3/28/1220586918629.jpg



Anahtar Kelimeler: Saray çıkıyorlar
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli