Saraylar´da neler oluyor?

Saraylar´da neler oluyor?

Başkan Aksoy´un plansız plaj uygulaması tepki topladı.

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy´un Saraylar mahallesi Küçük Kum "Abroz" plajında uyguladığı yeni düzenleme tepki topladı.

/resimler/2018-4/3/1518202789749.jpg

Marmara belediye Başkanı Süleyman Aksoy´un Saraylar mahallesi Küçük Kum "Abros" plajında daha önce gerçekleştirdiği düzenleme uygulaması ile bazı ticari alanlar yapmasının yankıları sürerken, izinsiz ve plansız yeni bir düzenlemeye başlaması Saraylar mahallesi halkınca tepki ile karşılandı.

/resimler/2018-4/3/1522481857518.jpg

Belediye Başkanı Süleyman Aksoy´un Saraylar-Küçük Kum "Abros" plajında kumsalı aşarak denize sıfır noktasına kadar betonlama uygulaması mahalle üzerinde tedirginlik yaratırken, bazı mahalle sakinleri plan ve programsız yapılan uygulamaya karşı çıkıp konuyu yargıya taşımaya hazırlandığı öğrenildi.

/resimler/2018-4/3/1530002178436.jpg

Denize sıfır kumsala döktüğü tonlarca ağırlıktaki mermer bloklarla ile zemin sağlamlaştırması mahalle halkınını uygulamayı kaygı ile izlemenin ötesine geçirerek konuya karşı farkındalık yaratıp duyarlı vatandaşların tepkide birleşmesine neden oldu.

Marmara belediye Meclis üyesi Yaşar Aydoğan konuya ilişkin açıklamasında sadece "Abros" plajı değil, Başkan Süleyman Aksoy´un adanın tüm sahilerinde kıyı kenar çizgisi yasasını ihlal eden duyarsız ve tutarsız düzenlemelerini hayata geçirme çabasına anlam veremediklerini vurgulayarak, "Ne yazıkki Marmara´da bu anlamda adeta katliam yaşanıyor, düzenleme çalışması adı altında yapılan ve betonlama yöntemi ile mukavemet kazandırılan yapının ruhsatı yok. Uyarılara kulak asmayan, kendi yaptığını doğru kabul edip tepki yerine biat edilmesini istiyor." dedi.

Saraylar Mahalle sakini Nergiz Şamlı ise "Abroz plajında yapılan gayri yasal düzenleme çalışması bir çevre katliamıdır, bu anlamda Büyükşehir ve Balıkesir Mimarlar odası başkanlığı ile görüme yaptık, onlarda bizimle aynı fikirde." derken plaj içine yapılan yeni düzenleme ile yeni rant alanları yaratılmak istendiğini söyledi.



Anahtar Kelimeler: Saraylar neler oluyor
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu