Sarı, genel kurulda konuştu

Sarı, genel kurulda konuştu

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: ?Marmarabirlik´in ciddi bir pazarlama politikasına ihtiyacı var? ?Zeytinyağı üretimine önem verilmeli?

162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin mali genel kuruluna Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´nın konuşması damgasını vurdu.

Erdek zeytininin yıllardır kötülendiğini, Marmarabirlik´e bağlı diğer kooperatiflerin zeytinlerinden daha kalitesiz gösterilmek istendiğini öne süren Sarı, şunları söyledi:

?Son 8-10 yılda ortaya konulan bu yalanlar, Bursa lobisinin bir oyunuydu. Kooperatifler içinde uygulanan bu oyunu, sesimizi yükselterek bozduk. Böylece Erdek kooperatifini diğer kooperatiflerle eşitledik. Marmarabirlik´i, Erdek zeytinine muhtaç duruma getirdik. Bir zamanlar % 7 olan A kalite zeytinimiz, son dönemde % 77´ye yükseldi.?

   BİRLİK´İN CİDDİ PAZARLAMA POLİTİKASINA İHTİYACI VAR

Çiftçinin kullandığı mazot fiyatında % 50 indirime gidilmesi nedeniyle Cumhurbaşkanına ve Başbakana teşekkür eden Sarı, ?Çiftçinin, bu indirime ihtiyacı vardı? dedi.

Marmarabirlik´in çıkarları doğrultusunda doğruları dile getirdiğini vurgulayan Sarı, şöyle konuştu:

?Marmarabirlik, büyük bir kurum. Daha da büyümesini istiyoruz. Ancak Marmarabirlik´in, üreticiye üretim sırasında desteğinin yanı sıra pazarlamada çok ciddi bir pazarlama politikasına ihtiyacı var. Bugün, Marmarabirlik üyesi 35 bin çiftçi var. Buna karşılık Marmarabirlik´in, yurt içinde 86, yurt dışında ise 14 ülkede 21 bayisi var. Satışlarında % 50 oranında kâr elde eden bu bayiler, 35 bin üreticinin emeğinin tereyağını yiyor.?

/resimler/2018-2/26/2334239087670.jpg

           ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİNE ÖNEM VERİLMELİ

Marmarabirlik´in, zeytinyağı üretimine önem vermediğini öne süren Sarı, ?Marmarabirlik, sadece raflarda kalmak uğruna zeytinyağının ürün kalitesini sıfıra indirdi. Makine yağı gibi yağ satıyor? dedi.

162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin başkanlığını yürüttüğü dönemde, şeffaf bir yönetim anlayışı gereğince kooperatifin hesaplarını açıklaması nedeniyle Kooperatif Yasası´na göre hüküm giydiğini belirten Sarı, ?Beni göreve getiren siz üyelerimizin başını öne eğdirecek hiçbir yanlışım olmadı. Zaten, hakkımda hüküm veren hakim de FETÖ/PDY operasyonları kapsamında tutuklandı. Şimdi, uğradığım mağduriyeti gidermek için açtığın davalar sürüyor? diye konuştu.

/resimler/2018-2/26/2335096275745.jpg

                     BELEDİYENİN DURUMU

Erdek Belediyesinin ekonomik açıdan iyi durumda bulunmadığının da altını çizen Sarı, ?2009 yılında başkanlık görevimi devrederken 38 milyon lira borç bırakmıştım. 2014 yılında ise 132 milyon lira borçla devraldım? dedi. Bu yıl içinde Erdek Belediyesi´nin ekonomik durumunda ciddi bir iyileşme olacağını, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nden ise 6-7 milyon liralık alacakları bulunduğunu belirten Sarı, ?Bu parayı aldığımızda, belediye çalışanlarımız da rahatlayacak? diye konuştu.

Sarı, Kemal Kayan´ın başkanlığındaki AKP Erdek İlçe Yönetim Kurulu´nun, kendilerine köstek oldukları şeklinde bir izlenimlerinin bulunmadığını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Sarı genel kurulda konuştu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli