Sarı ile A´dan Z´ye Erdek

Sarı ile A´dan Z´ye Erdek

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: ?Erdek Belediyesi´nde, bizden önce yapılan ?naylon fatura´ dönemi kapandı?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, BANDIRMA MANŞET´e, ilçenin çeşitli sorunları, yatırımlar ve beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdek Belediyesi olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne 60-70 milyon liralık gelirlerinin gittiği halde bu süre içinde, Büyükşehir´den belediyeye gelen en küçük bir hizmetin bile olmadığına dikkat çeken Sarı, ?Büyükşehir Yasası´nın getirdiği sıkıntıları ilgili bakanlık da biliyor. Bu yasa mutlaka değişmeli? dedi.

16 Nisan´da yapılacak halk oylamasının, ülkenin geleceğini ilgilendirdiğini vurgulayan Sarı, ?Ülkemizin geleceği için elbette ki ?HAYIR? denilmesi gerekir. Böyle de olacağına inanıyorum. Ancak halk oylamasında sandıklara da sahip çıkmak zorundayız? diye konuştu.

Erdek´in de Güney Marmara Bölgesi´ndeki diğer kentler gibi deprem riski içinde bulunduğunu belirten Sarı, Erdek´teki binalar konusunda düşüncelerini açıklarken, deprem yönetmeliği çıkmadan, 1999 yılı öncesindeki binalarda ciddi sorunlar vardı. Ancak, daha sonra çıkan yönetmeliğin ardından zemin etütleri yapılması bile çok önemlidir? değerlendirmesinde bulundu.

Sarı, ayrıca Balıkesir Belediyesi´nin su saatlerinde eski sisteme dönmesi, son Ankara gezisi, pazartesi günü yapılacak 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi mali genel kurulu, Erdek iskelesi, 1/5.000´lik plânlar, Erdek Belediyesi´nin ekonomik durumu, iki yıl sonra yapılacak yerel seçimde yeniden belediye başkanlığına aday olup olmayacağı, Erdekspor ve ilçe sporuna bakış açısı hakkında bilgiler verdi.

/resimler/2017-2/18/0138006735344.jpg

                 ?NAYLON  FATURA? DÖNEMİ KAPANDI

Kendisinden önceki AKP belediyesi döneminde belediye yönetiminin çok sayıda ?naylon fatura?ya başvurduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ?Sadece bir firmaya bile bilgisayarları güçlendirmek ve geliştirmek ismi altında belediye kasasından 2 milyon lira para ödenmiş. Bu faturalar için müfettiş istetmeme karşın aylardır gelmedi. Herhalde konunun zaman aşımına girmesi bekleniyor. Birçok kalemde ?naylon fatura´ verilmiş. Bundan sonra Erdek Belediyesi´nde ?naylon fatura´ dönemi kapandı. Artık her şey açık ve şeffaf? dedi.

/resimler/2017-2/18/0139293306234.jpg

                 "ADAY OLMAMA KARARINI BEN VEREMEM"

Politikayı bir ekip olarak yürüttüğünü vurgulayan Sarı, iki yıl sonra yeniden belediye başkanlığına aday olup olmayacağı şeklindeki bir soruyu, ?Biz, politikayı bir ekip ile birlikte yürütüyoruz. Bana güvenenler var. Onları yüzüstü bırakamam. Kaldı ki liderler kolay yetişmiyor? diye yanıtladı.

/resimler/2017-2/18/0140532114204.jpg

                  "MİLLETVEKİLLİĞİ BANA GÖRE DEĞİL"

Milletvekili olmayı hiç düşünmediğini vurgulayan Sarı, ?Ben, yerel politikacıyım. Hiçbir zaman milletvekilliği hayalim ve hedefim olmadı. Bana, yerel politikacı olarak Erdek´e hizmet yetiyor? dedi. ÖNDER BALIKÇI 

/resimler/2017-2/18/0141414131799.jpg     



Anahtar Kelimeler: Sarı Erdek
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu