Sarı itiraf etti.

Sarı itiraf etti.

"Hata Benim, Cahil adamların çuvalına düştüm."

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ilçeye bağlı Düzler Mahallesi´nde, zeytin koruma yasasında değişiklik yapılmak istenmesine tepki göstermek amacıyla gerçekleşen toplantıda, konuşmasının bir bölümünde Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa´ya ağır eleştirilerde bulundu.

/resimler/2017-6/9/2345383805006.jpg

Asa´nın, zeytin yasa değişikliği konusunda sesini çıkartmadığı gibi birliğin genel müdürü İbrahim Minareci´nin görevine son verdiğine dikkati çeken Sarı, şunları söyledi:

?Değiştirdiği o genel müdür, beş yıldır başarıyla görev yapıyordu. O genel müdür, Marmarabirlik ortaklarına kâr payı dağıtılmasında en önemli role sahipti. Marmarabirlik başkanı, değiştirilmek istenen zeytin koruma kanunu büyük bir tehlike olarak ortadayken, bu konuyu hiç gündemine bile almadan, genel müdür değişikliği ile uğraşıyor. Bu yönetim, kendisine bağlı kooperatifleri de, tüm yetkileri Birlik´te toplayıp en küçük bir harcama yetkisini elinden alarak kendilerine biat eder duruma getirdi. Zaten bunlar, 2010 yılında, Erdekli Refi Taviloğlu´nu görevden uzaklaştırarak, bir projeyi uygulamaya sokmuşlardı. Ne yazık ki ben, Erdek Kooperatifi Başkanlığını yürütürken, bu cahil adamların çuvalına düştüm. Bu da benim hatam.?

/resimler/2017-6/9/2326468939099.jpg

                     HAVUTÇA DA ELEŞTİRDİ

Aynı toplantıda konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça da, başta Marmarabirlik olmak üzere ziraat odaları ve kooperatifleri eleştirirken, şunları söyledi:

?Marmarabirlik, ziraat odaları, kooperatifler ve zeytin sektörünün içinde bulunanlar eğer bugün seslerini çıkarmıyor, yasada yapılmak istenen bu değişikliklere tepki göstermiyorlarsa aklıma şunlar gelir. Bu kişiler, ya rant sağlıyorlar, ya korkuyorlar, ya da açıkları vardır. Bu suskunluğu asla kabul edemem. Bugün konuşmuyorlarsa ne zaman konuşacaklar? Bu konu, siyasi de değildir. Öyleyse siyasetin önünde neden diz çöküyorsunuz??  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Sarı itiraf etti
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli