Sarı, "Aday olacağım."

Sarı,

Erdek’in önceki Belediye Başkanı Sarı: “Yıkılmadım, ayaktayım, aday olacağım”

Erdek Belediyesi’nin seçilmiş, önceki başkanı mimar Hüseyin Sarı, “Bandırma MEGA FM” radyosunun konuğu oldu. Sarı, canlı yayında, radyonun sahibi Yasemin İnak’ın sorularını yanıtladı.

BELEDİYE BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİĞİ İLK TARİH

Sarı, ilginç bir rastlantı sonucu, Erdek Belediye Başkanlığına seçildiği ilk tarih olan 18 Nisan’da, MEGA FM’in programına katıldı.

Siyasete, 1989 yılında, Anavatan Partisi çatısı altında katıldığını belirten Sarı, şunları söyledi:

“4 dönem belediye başkanlığı yaptım. Ben, yerel yöneticiyim. Hiçbir zaman milletvekilliği hayalim olmadı. Haksızlığa karşı bir yapım var. Beni iş insanları değil, varoşlarda yaşayanlar ve sade vatandaşlar destekliyor. Siyasette samimiyet çok önemlidir. Ben, içi dışı bir olan samimi bir kişiyim.”

2009 SEÇİMİNDEN SONRA ERDEK 30 YIL GERİYE GİTTİ

2009 yılında, CHP adayı olarak girdiği seçimi, 198 oyla AKP adayına(Hüseyin Aysan) kaybettiğine işaret eden Sarı, şöyle konuştu:

“O seçimde bir sandığın mührünün çalınması sonucu seçimi çok küçük bir farkla kaybettim. Belediye başkanı seçilen bu kişiyle birlikte daha önce mecliste birlikte görev yapmıştık. Kendisi benim prenslerimdendi. Ondan çok ümitliydim. Hatta daha sonra görevi ona bırakmayı düşünüyordum. Ona belediyeyi 20 milyon dolar borçla devrettim. 5 yıl sonra yeniden belediye başkanı seçilerek, CHP’ye Erdek’te 64 yıl sonra seçim kazandırdığımda, belediyeyi 70 milyon dolarlık borçla aldım. Yani bu arkadaş, benim bile tahmin edemediğim bir şekilde, Erdek Belediyesi’ni 5 yıl süreyle çok kötü yönetti. Erdek ve belediyeyi değil, kendi ticari işlerini ön planda tuttu. O 5 yıllık yönetim, Erdek’i 30 yıl geriye götürdü.”

YIKILMADIM, AYAKTAYIM, YİNE ADAYIM

“İhaleye fesat karıştırdığı” öne sürülerek, FETÖ’cü yargıçlar tarafından 12 ay 15 gün cezaya çarptırıldığını vurgulayan Sarı, şunları aktardı:

“Bu ihalede, Erdek Belediyesi’ni hiç zarara uğratmadım. Daha sonra başvurduğumuz Yargıtay, mahkemenin verdiği bu kararı, ‘dosyanın incelenmesine gerek yoktur’ diyerek onayladı. Aynı davada bugün, Erdek Belediye Başkanlığında oturan kişi de benim gibi, 12 ay 15 gün ceza aldı. Ancak onun hakkında verilen kararda, ‘hükmün açıklanması geriye bırakıldı’ ve böylece çifte standart uygulandı. Şu anda benim, gelecek yıl yapılacak yerel seçime katılmam için yasal bir engel gözükmüyor. Sabıka kaydım da temiz görülüyor. 14 Mayıs seçiminden sonra yasal hakkımız onaylanmasını bekliyorum. Yıkılmadım, ayaktayım. Önümüzdeki seçimde yeniden belediye başkanlığına aday olacağım. Ne zaman ki siyaseti bırakmaya kalksam, bazı kesimlerce başıma çorap örülmek isteniyor. İşte o zaman ben de bileniyorum ve siyasetten kopmama kararı alıyorum.”

KILIÇDAROĞLU İLK TURDA KAZANACAK

14 Mayıs’taki seçimde “Millet İttifakı”nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yüzde 55-60 oy oranıyla 13’üncü Cumhurbaşkanı seçileceğini öne süren Sarı, şunları söyledi:

“Sayın Kılıçdaroğlu, 6 partiyi bir araya getirdi. Her kesimi samimiyetle kucaklıyor. Ülkemizde bugün hukuk, yargı kalmadı. Vatandaş, enflasyon altında eziliyor ve geçinemiyor. Ülkemizin, 14 Mayıs’tan sonra aydınlığa çıkacağına inanıyorum.”

MUHARREM İNCE YANLIŞ YOLDA

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin yüksek ego sahibi bir kişi olduğunu belirten Sarı, şunları söyledi:

“2018 yılında, Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, o zamanlar bir umuttu. Şimdi ise yanlış yapıyor. Bu kadar önemli bir seçimde egosunun esiri oluyor. Ancak her şeye karşın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanacağından kuşku duymuyorum.”

ERDEK TURİZMİNE ÖNCE TURİZMCİLER SAHİP ÇIKMALI

Erdek turizminin eski günlerine dönebilmesi için öncelikle turizmcilerin sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Sarı, şöyle konuştu:

“Turizm, tüm değerlerin ortaya konularak, o yöreye insanların bir daha, tekrar gelmesini sağlamaktır. Turizmde en büyük reklâm, müşteri memnuniyetidir. Bugün, Erdek’e tatil için gelen bir turistin bir daha gelmesi için bir sebep var mı? Yok. Oysa Erdek’in de aralarında bulunduğu bu coğrafya, başka hiçbir yerde bulunmuyor. Erdek Körfezi, bölgeye yapılan son sanayi tesisleriyle Dilovası durumuna dönüşüyor. Bu durum için yasal hakkını kullanarak, mahkemeye başvuran tek kuruluş, Erdek Belediyesi’ydi. Ancak bu konuda mahkeme, aleyhimize karar verdi. Erdek Körfezi PİNA sahası. Akdeniz’in Kızıldeniz’i, platosu durumunda. Kapıdağ gibi endemik bitki çeşitliliği bulunan bir doğa cennetine sahip. Ancak Erdek’teki otel ve moteller, bakımsız ve kendilerini yenilemiyorlar. Erdek’te turizmin gelişmesini yalnızca belediyeden beklemek doğru değildir. İlçemizdeki turizmin yeniden ayağa kalkması turistik tesislerin sahiplerinin çabasına bağlıdır. Bugün, ülkemizin en büyük balıkçı filosuna sahip olan Erdek’te halen bir balık lokantası yok. Hâlâ lahmacun-pide turizmi yapıyoruz.”

Erdek’in, İstanbul’a 2 saat uzaklıkta olup, Bursa, İzmit gibi kentlere de çok yakın bulunduğunu vurgulayan Sarı, “Erdek’te turizmin süresinin 1-1,5 ay olup, deniz-kum-güneşten ibaret olduğunu öne sürenlere de katılmıyorum. Erdek’te turizm, nisan-ekim ayları arasında yapılabilir. Ancak bunun için tüm turizm çeşitliliği ile birlikte Güney Marmara’nın turizm destinasyonu olarak çok yönlü planlanması gerekir. Erdek’in tek başına turizmini geliştirmesi mümkün değildir. Bu iş, sektörün içinde bulunanlar, belediye, sivil toplum kuruluşları ve kamu desteğiyle gerçekleşebilir” dedi.

Erdek turizminin gelişmesinin artık günübirlik turistlerle sağlanamayacağına işaret eden Sarı, Erdek’in, 2000 yılından beri “Mavi Bayrak” sahibi olduğuna dikkati çekti.

BÜYÜKŞEHİR UCUBE SİSTEM

Balıkesir’in, 2014 yılında Büyükşehir olduğunu belirten Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Güney Marmara Bölgesi’ne hiçbir ciddi katkısı olmadı. Üstelik, ilçe belediyelerinin gelirlerinin yüzde 50’si Büyükşehir’e gidiyor. Bu arada bürokrasi de çok arttı. İlçe belediyelerinin tüm planlarını Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın onaylaması gerekiyor. Bu da büyük zaman kaybına yol açıyor.”

BANDIRMA İL OLMALI

Türkiye’deki il sayısının 100’e çıkması ve bu illerin arasında Bandırma’nın da bulunması gerektiğini vurgulayan Erdek’in seçilmiş son belediye başkanı mimar Hüseyin Sarı, “Bandırma’nın il olması, Erdek’e de büyük yarar sağlar. Ancak bu konuda, Bandırma il olduğunda ona bağlanacak 6 ilçenin de birlikte, Ankara’da mücadele etmesi gerekir” dedi.

ZEYTİNCİLİK BİLİMSEL YAPILMALI

Zeytinin, bereketli toprakları değil, zoru seven bir bitki olup, Erdek gibi yokuş yörelerinde de yetiştiğini belirten Sarı, şunları söyledi:

“Eski Erdek’te bağcılık çok yaygındı. Ancak bağcılık emek isteyen zor bir iş olduğundan, bağlık alanlar yok edilip, zeytinliklere dönüştürüldü. Ama Erdekli zeytin üreticisi, bugün maliyetlerinin yüksekliği ve Marmarabirlik’in yanlış uygulamaları nedeniyle emeğinin karşılığını alamıyor.”

ERDEK VE DEPREM

Ülkemizin birçok yöresi gibi Erdek’in de deprem kuşağında yer aldığının altını çizen Sarı, “Erdek’te sıvılaşma oranı yüzde 99’ları buluyor. Depreme dayanıklı, sağlam binalar için toprak ve arazi reformuna ihtiyaç var. Yani yeni rezerv alanları yaratılmalı. Halen ot bitmeyen yerler bile mera olarak kabul ediliyor. Orman olmayan yerler, orman niteliğinde görülüyor. 1991 yılında Kıyı Kanunu yanlış çıktı. Bugün halen Erdek’in kıyı bölgelerine, bu kanun nedeniyle imar planı yapılamıyor, binalara ruhsat verilemiyor. Kıyı Kanunu konusunda hazırladığım bir dosyayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verdim.”



Anahtar Kelimeler: " olacağım."
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı