Sarı, "CHP inceleme başlatmalı."

Sarı,

Erdek Belediyesi görevden alınan Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı'da Memleket Partisi tarafından hazırlanan basın açıklamasına katıldı. Irkçı söylem için partisinin inceleme başlatması gerektiğini söyledi.

Erdek Belediye Başkanaı Burhan Karışık'ın ırkçı söylemi karşısında il başkanlığını arayarak bu utanç davranışa inceleme başlatılıp başlatılmıyacağını sorduğunu söyleyen Mim. Hüseyin Sarı, Partisi CHP'nin yapması gereken davranışı Memleket Partisinin yapmasının manidar olduğunu söyledi.

Basın açıklamasına sadece katılımcı olduğunu açıklayan Mim. Hüseyin Sarı, CHP Genel Başkanaı Kemal Kılıçdaroğlu'nun her fırsatta dile getirip, ayrımcı fikir ve eyleme asla müsade etmeyeceklerini, Milli misaki hudutlar içinde hiçbir kimsenin anne ve babasını belirleme gibi bir şansı olmadığını vurguladı.

Sarı, ırkçı söylemin dolaylı olarak kendisi tarafından hazırlanan Balıkesir mitingi için gündem bulduğunu, 5 yıldır CHP Gençlik kolları başkanı olarak görev yapan Mert Örs için sarf edilen "Romandan başkanmı olur." söyleminin daha sonra inkara çalışılmasının için ayrı yanlış olduğunu vurgulayarak , "Evelemeden, gevelemeden kalkıp özür dilese mesele ortadan kalkar." dedi.



Anahtar Kelimeler: " inceleme başlatmalı."
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı