Sarı, ``Erdek Ro Ro cuların arka bahçesi değil...``

Sarı, ``Erdek Ro Ro cuların arka bahçesi değil...``

Erdek`te yaşanan deniz trafiği krizi, ötelenmiş sorunları su yüzüne çıkarttı.


Hüseyin SARI-Erdek Belediye Başkanı paylaşan: zeki-karadeniz

Erdek Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı`nın Erdek`te yaşanan iskele ve deniz taşımacılığında ana arter olarak kullanılan iskeleyi trafiğe kapatma krizi kaymakamlık talebi ile geçici olarak çözümlendi.

Daha önceden rezervasyon yapıldığı gerekçesi ile Erdek Kaymakamlığı tarafından yolun geçici olarak trafiğe açılması talebi dikkate alınarak konunun Erdek Belediye encümeninde bir kez daha görüşülmesine karar verildi.

Balıkesir Valiliği talimatı ile Erdek Kaymakamlığı tarafından yürütülen çalışma sonucu trafiğe açılan iskelenin yasal hükümlülüklere uygun yapılmadığı, kullanırlığı noktasında ise tüm sorumluluğun belediyeye ait olduğu kaydedildi.

Erdek`te Ro Ro ların iskeleden tahmil, tahliye yapılmasını engelleyen Belediye Encümen kararı sonrası yaşanan krizini çözme noktasında Erdek Belediye Başkanlığında özel olarak bir araya gelecek encümende konuyu yeniden masaya yatıracak.

Başkan Sarı, gelinen noktada iskelenin ana ulaşım arteriyle her hangi bir bağı bulunmadığını, Ro Ro seferlerinin bugüne kadar iyi niyet ilişkisi içinde çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Başkan Sarı, Bandırma Manşet`e yaptığı özel açıklamada, Erdek Belediyesinin hiçbir hukuksuzluğun yanında olmadığı gibi, hukuksuz olan her hangi bir yaptırımın yanında olmasının da söz konusu olmadığını söyledi.

Başkan Sarı, Erdek- Tekirdağ arasını kara ve denizden bir birine bağlayacak ana arter üzerinde çevre yolu projesi bulunduğunu, her ne hikmetse kimsenin konunun bu yönüne bakmadığını söyledi.

Başkan Sarı, Erdek`ten geçecek çevre yolunun İlhanlar köyü noktasında bulunan Ro Ro iskelesi ile buluşarak sağlıklı ve yasal bir hattın projesi bulunduğunu, bu projenin hayata geçmesini beklediklerini söyledi.

Sarı, Erdek iskelesinin ro ro seferlerini kapatılması kararını alarak asıl hizmet arayışı içinde bulunan birilerinin Erdek çevre yolu projesine dikkatlerini çekmek istediklerini söyledi.

Sarı, Erdek iskelesinin hukuksuz ve yerel yönetim ruhsatına tabi olmadığını, kaçak konumda olduğunu, böyle bir durumda hukuksuzluğa göz yumma gibi keyfi bir hareketlerinin söz konusu olmayacağını söyledi.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı