SARI, “GENÇLİK BİZİM İÇİN UMUT VERİYOR"

SARI, “GENÇLİK BİZİM İÇİN UMUT VERİYOR

CHP İL BAŞKANI SERKAN SARI: “Z’ KUŞAĞI ÇOK GAYRETLİ, ÇOK CESURLAR. BİLDİKLERİNİ SÖYLEMEKTEN ÇEKİNMİYORLAR”

Katıldığı canlı yayında Balıkesir’e ilişkin konuşan CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Z’ kuşağı çok gayretli, çok cesurlar. Bu konuda doğru bildiklerini söylemekten çekinmiyorlar. Gençlik bizim için umut veriyor Balıkesir’de” dedi. 
 Halk TV’de, “Yerelden Siyaset” programında Eylül Han Tezel’in sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Balıkesir’in sorunlarına değindi. Başkan Sarı, genç işsizlik, tarım ve turizm hakkında yaşananları anlatırken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen hazine arazilerine de değindi. 

 Balıkesir’in tarım ve turizm noktasında yaşadığı sıkıntıları anlatan İl Başkanı Serkan Sarı, “Bizim Balıkesir’de ikiye bölünmüş bir hat var aslında. Sahil kesimi turizm, doğa, çevre; hattın üst kısmı, dağ kesimi dediğimiz kırsal ilçelerimizin olduğu bölgelerde de tarım, hayvancılık. İki tarafta da sorun var. Turizm kanadında da sorun var, şu an turizm işletmeleri kapılarına kilit vurmuş vaziyette. Birçok sektör iflasın eşiğine gelmiş vaziyette, turizm de çalışan sektördeki yan kolların büyük bir çoğunluğu iflas etmiş, batmış ve çaresiz bir şekilde. Bu tarafa döndüğümüzde tarım ve hayvancılıktaki tabloda da ondan daha da içler acısı. Şu anda süt üreticiliği yapan üreticilerin büyük bir çoğunluğu, hayvanlarını kesime götürmek zorunda kalıyor. Bu iş aslında bize gelecekte çok daha zor bir yere eviriyor. Şu anda sütün fiyatı 2.60, 2.80 civarındaki bu karlılığı kurtaran bir rakam değil. Büyük bir çoğunluğu zararına çalışıyor ve hayvancılığın süt üretiminden, et üretiminden vazgeçmeyle baş başa kalmış vaziyette” dedi.

 CHP’li Edremit Belediyesi’nin uzun yıllardır Pazar yeri yapmak için alan istediğini ancak o alanın Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildiğini belirten Başkan Sarı, “Balıkesir’de son dönemlerde yapılan büyük kapsamlı bir yatırım yok ama Balıkesir’in gündeminde, milletvekilimiz Sayın Fikret Şahin’nin de sıkı bir şekilde gündemde takip ettiği ve gündeme getirdiği bir havaalanımız var. Bitmiş olan ama açılmayan. Yıllardan beri beklediğimiz, personeli her şeyi mevcut ama çalışmıyor. O şekilde bekliyor. Âtıl bir durumda. Onun dışında tabi bu anlamda büyük yatırımlar ne yazık ki uzunca yıllardan beri Balıkesir’e alamıyoruz. Bu Balıkesir’in biraz unutulduğunun, ötelendiğinin bir şekilde göstergesi. Son dönemde Balıkesir gündeminde rahatsızlık yaratan önemli konulardan biri hazine arazilerinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş olması. Bugün bizim belediyelerimizin hiçbirine, hiçbir tahsis ve devir yapılmıyor. Ama hazine, yaklaşık 2 milyon metrekareye yakın, kentin değişik yerlerinde hazine arazilerini büyükşehir belediyesine tahsis yaptı” ifadelerini kullandı.

 Gençlerin iş bulamadıklarını ve iş arama sürecinde mevcut iktidarın baskıları sebebiyle siyasi partilere üye olmaktan çekindiklerini belirten Sarı, “Gençlerimizin eğitim sürecinde ve devamında iş bulma sürecinde ciddi sıkıntılar ve kaygılar içerisinde. Bu anlamda da siyasi partilere, daha doğrusu iktidar partisinin dışındaki siyasi partilere, kendini temsil edeceğini inandığı, düşüncelerini ifade edebileceğine inandığı siyasi partilere üye olmakta güçlük çekiyorlar. Bu korkularını da zaten bizlerle paylaşıyor. Genç arkadaşlarımız bu konuda kaygılılar. Bizim tam da mücadelemiz bu aslında. Herkesin kendini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye. Hepimizin dostça, kardeşçe yaşayabileceğimiz bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Ama genç arkadaşlarımız çok istekli. Özellikle ‘Z’ kuşağı çok gayretli, çok cesurlar. Bu konuda doğru bildiklerini söylemekten çekinmiyorlar. Tabi biz bu arkadaşlarımızı partimize üye olmaya davet ediyoruz. Hep birlikte siyaset yapalım istiyoruz. ‘Z’ kuşağı üzerinden çalışmalar hayata geçirmeye çalışıyoruz. Eminim ki kentte birçok yeni nesil siyasetçiler yetişecek. Gençlik bizim için umut veriyor Balıkesir’de. Oradaki heyecanı görüyoruz” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: “GENÇLİK BİZİM VERİYOR"
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı