Sarı, kongrede konuştu

Sarı, kongrede konuştu

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: “Cari açığımızı yüzde 30’a düşürdük”

CHP Erdek ilçe kongresinde konuşan Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, 11 ay 20 günlük cezasının tamamlanacağı 26 Şubat’ta görevine yeniden başlayacağını belirtti.

Erdek’te temizlik işini hâlen 45 kişiyle yerine getirmeye çalıştıklarına dikkati çeken Sarı, “Bizden önceki dönemde bu işi 302 kişilik taşeron işçiler yapıyordu” dedi.

Erdek merkezine 10 ayda doğalgazın girdiğini vurgulayan Sarı, “Şimdi yolların bozukluğundan yakınılıyor. Bu yolların yeniden yapılması için basınç teknikleri ve abone bağlantılarının bitmesi gerekir. Daha sonra yolların yapılması tamamlanır” diye konuştu.

Erdek Belediyesi’nin gelirinin yarısının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne gittiğine işaret eden Sarı, şunları söyledi:

“Biz, belediyeyi 420 milyon lira borçla devraldık. Daha önce yüzde 280 olan cari açığımızı yüzde 30’a düşürdük. Bir kurumu 10 yılda toparlarsınız, gelen yönetim 5 yılda batırır. Erdek Belediyesi de bunu yaşamıştır. Bizden önceki yönetim, 2009-2014 arasındaki 5 yılda belediyeyi batırdı.”

Bandırma Belediyesi’nin, önceki dönemde belediye mülklerini satarak ayakta kalıp hizmet üretebildiğine, şu andaki Tolga Tosun yönetiminin ise 12 milyon lira kredi kullandığına dikkati çeken Sarı, cari açığı tamamen kapattıktan sonra belediye çalışanlarına alacaklarını ödeyebilecek duruma geleceklerini sözlerine ekledi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: kongrede konuştu
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu