Sarı yeniden görevde

Sarı yeniden görevde

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, koltuğa oturdu

Yargı tarafından verilen 11 ay 20 günlük cezasını tamamlayan Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, yeniden görevine başladı.

Sarı’nın görevine başlaması dolayısıyla belediyenin önünde bir tören düzenlendi. Törene, belediye personeli, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna ve İyi Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir’in de hazır bulunduğu törende Sarı’ya önce belediye personeli adına çiçek sunuldu. Ardından kürsüye, eşi, Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar F. Özlem Sarı ile birlikte çıkan Sarı, topluluğa hitap etti.

Sarı, konuşmasına, 31 Mart seçimini kazanmasına rağmen cezası nedeniyle koltuğa oturamadığını, bu seçim öncesindeki propaganda döneminde Erdek Belediye Başkanlığına vekâlet eden İbrahim Beyoğlu ve seçimin ardından vekaleti verdiği Hasan Yapakçı’ya teşekkür ederek başladı.

PERSONELİMİZ HAKKINI HELAL ETSİN

Erdek Belediyesi personelinin 20 aydır maaş alamamasına rağmen görevini bir gün olsun aksatmadan sürdürdüğüne işaret eden Sarı, “Bu kadar zor bir durumda olmasına rağmen çalışan böyle örnek bir kurum hiçbir yerde yoktur. Siz, mucize yaratıyorsunuz. Hakkınızı helâl edin. Benim sizler üzerinde bir hakkım varsa ben helâl ediyorum” dedi.

Sabahın erken saatlerinde, evinin önünde bir çöp konteyneri oynadığında kalbinin hopladığını belirtirken gözleri yaşaran Sarı, “Maaş alamamasına karşın ‘Bana ne? Nasıl olsa paramı alamıyorum’ diye düşünmeden, başta sabahın altısında kalkarak çöp toplayanlar olmak üzere görevini aksatmayarak çalışmasını sürdüren personelime nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. Ama şunu iyi bilin ki, aylardır çektiğiniz cefa nedeniyle ben de bu koltukta rahat oturmuyorum” dedi.

SADECE NAKİT SIKINTIMIZ VAR

Erdek Belediyesi’nin genelde kötü durumda olmadığına, sadece nakit sıkıntısı çektiğine işaret eden Sarı, şunları söyledi:

“Bizden önceki 2009-2014 döneminden kalan borçların 35,5 milyon dolarını ödedik. Yalnız 2019 yılında, İller Bankası’ndan gelmesi gereken 6,5 milyon liralık payımızı alamadık. Önümüzdeki dönemde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Erdek’e 43 milyon liralık altyapı yapılacak. 1974 yılında yapılan kanalizasyon ve 2001 yılında yapılan su boru hattımız yenilenecek. Yine yılların hayali olan doğalgaza 10 ay önce kavuştuk.”

CARİ AÇIĞIMIZ KAPANDI

Son altı yılda Erdek Belediyesi’nin tüm cari açıklarını ilk kez olarak kapatmayı başardıklarını vurgulayan Sarı, “Şu anda aylık giderimiz 45 milyon, gelirimiz ise 51 milyon liradır” dedi.

Balıkesir’in Büyükşehir olmasıyla birlikte Ocaklar ve Karşıyaka’nın da mahalle olduğunu, 20 köyün kendilerine bağlanmasıyla hâlen 28 mahalleye hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Sarı, şöyle konuştu:

“2009-2014 arasındaki bizden önceki belediye, her yıl sadece iş makinesi kiralamasına 2,5 milyon lira ödüyordu. Belediyeyi çok kötü koşullarda aldık. Daha sonra gelirlerimizin yüzde 52’si Büyükşehir Belediyesi’ne gitti. Halen yüzde 43’lük bir gelirle hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu arada 6,5 milyon liramız da imar affıyla yok oldu. Buna karşın hiçbir mülkümüzü satmadık. Bandırma Belediyesi beş yıl içinde 120 milyon liralık mülkünü sattı. Bu paranın 40 milyonu ile pazar yeri yaparken, 80 milyon lirayla cari açıklarını kapattı. Bu arada, Bandırma’ya Gönen’den gelen su konusunda 95 milyon liralık borcunu da Büyükşehir Belediyesi’nin BASKİ kuruluşu üstlendi. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, son dönemde Erdek Belediyesi ekonomik açıdan güçlendi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden 20 milyonluk alacağımızın dışında toplam 622 milyon liralık alacağımız var. Sadece nakit sıkıntısı çekiyoruz. Alacaklarımız konusunda avukatlarımız çalışmalarını sürdürüyor. İçinde bulunduğumuz 2020 yılında nakit sıkıntımızı aşacağımızı, hakkınızı alacağınızı düşünüyorum.”

BİR GÜN MUTLAKA YARGI ÖNÜNE ÇIKACAKLAR

“Biraz da siyaset yapayım” diyen Sarı, şunları söyledi:

“İktidara yolsuzluklar, yasaklar ve yoklukla, yani 3 Y ile mücadele etmek için geldiklerini söyleyenler, bunu başaramadıkları gibi bunlara ayrıca yargı, yasama ve yürütmeye de bizleri muhtaç ederek, 6 Y’ye çıkardılar. Sık sık, kimiz zaman çenemi tutamamaktan kaynaklansa da kıvır zıvır işlerden yargı önüne çıkıyorum. Ancak şuna inanıyorum ki, er veya geç, Anayasa’yı, yasaları hiçe sayanlar da yargı önünde hesap vereceklerdir.”

Kesilen kurbanın ardından Sarı, yeniden Erdek Belediye Başkanlığı görevini, başkan vekili Hasan Yapakçı’dan devraldı.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: yeniden görevde
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli