Sarı`dan Asa`ya net yanıt!

Sarı`dan Asa`ya net yanıt!

"Küçük beyinler kişileri, orta beyinler olayları, büyük beyinler sistemleri konuşur."

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın Marmarabirlik, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin Şubat 2015 de yapılacak Genel Kurul öncesinde Başkanlığa aday olduğunu açıklaması ardından Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, Hüseyin Sarı’nın açıklamasına cevap vermişti. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’da bugün konuya ilişkin olarak bir açıklama yaptı.

"Sevgili Asa, Erdek’i önemsiyor bunu çok iyi biliyorum."

Zaten Erdek’te neler olup bittiğini merak etmesinden belli…

Ancak Erdek’teki her hareketi her kelimeyi kendi şahsı üzerine alınması biraz paranoya.

Benim Erdek 162 sayılı zeytin tarım satış kooperatifi yönetimine ekibimle beraber talip olmam Sayın Asa’ya karşı bir hareket olmadığı gibi tam tersine ona güç verecek bir harekettir. Endişesi olmasın.

Ben bir siyasetçi olarak söylediklerimin hep arkasında olmuş ve verdiğim sözleri de tutmuş biriyim.

Yıllardır Marmarabirlik’te bir Bursa lobisi faaldir. Adil olduğu sürece hiçte yüksünmüyorum.

Lobicilik kötü bir faaliyet değildir. Doğru yönetildiğinde, üreticinin menfaatleri doğrultusunda siyaset ürettiğinde tabikî desteği hak eder.

Bahsettiğim siyasette partilerden oluşan siyasette değildir.

Yine üreticimizi kucaklayacak kişisel çekişmeleri aşmış, tüm ortak kooperatiflerine ve onların üyesi üreticilere aynı mesafede bir siyasetten bahsediyorum.

Sayın Asa’nın her ne kadar saçları ağarmış olsa da ben ondan yaşça büyük olduğum gibi siyasette de biraz tecrübem var.

Sayın Asa daha İznik kooperatifinde yokken biz Sayın Kamuran Yılanlıoğlu ile Refi Taviloğlu’nun dönemlerini yaşadık.

1999 yılında Belediye Başkanı olduktan sonra siyasi partim şudur budur demeden Refi Taviloğlu’nun birlik yönetim kurulu başkanlığına seçilmesi için Erdek Belediye Başkanı olarak aktif bir irade gösterdim ve bu irade ile 10 yıl Refi Taviloğlu birlik başkanlığı görevini başarı ile yerine getirdi.

2009 yerel seçimleri sonrasında ise seçimi kaybetmemin hemen ardından Refi Taviloğlu kongre ile geldiği birlik başkanlığından istifa etmek zorunda bırakıldı. Her ne kadar Sayın Asa o makama gelmiş olsa da işte ben seçimle gelen o yönetim kurulu başkanını istifa etmek zorunda bırakan lobiden ve onu yaratan siyasi iradeden bahsediyorum.

2011 genel kurulu sonrasında seçimi kaybetmeme rağmen Sayın Asa’ya ve Taviloğlu’na Mustafa İlgen’in Erdek adına yönetime girmesinin doğru olacağını bildirdim.

Ancak Erdek’te ve Güney Marmara da kişisel hesaplarını her şeyin üstünde tutan bir milletvekili ve onun akrabası Belediye Başkanı bizzat Sayın Asa’ya baskı yaparak Mustafa’ların soyadlarını değiştirdiler.

Sayın Asa’da birlik kongresinde rahat bir şekilde Erdek’teki diğer Mustafa’nın adını çizdirdi.

Sayın Asa o milletvekiline ve belediye başkanına bence en güzel cevabı verdi…

Ancak Erdek tarihinde ilk kez yönetim dışında kalmış oldu.

İşte iradesi bozuk olan siyaset budur. Ben bu siyasetten bahsediyorum.

2014 yerel seçimleri sonrasında Sayın Asa beni makamımda bizzat ziyaret ederek yeni yasal düzenlemeler sonrasında birlik yönetim kurulu sayısının değişeceğini ve kendisinin Erdek’ten bir ismi yönetim kuruluna almak istediğini söyledi.

Bende kendisine Mustafa İlgen’i almasının doğru olacağını söyledim. Sayın asa da uygun olduğunu zaten yönetim kuruluna Mustafa İlgen’i alarak göstermiş oldu.

Ben ilçem için üreticim için doğru olan neyse onu yaparım. Bunu herkes böyle bilmeli.

Sayın Asa’da dedikoduları bir kenara bırakıp kişiler üstünde durmamalı…

Küçük beyinler kişileri, orta beyinler olayları, büyük beyinler sistemleri konuşur.

Amacımız güçlü kooperatif, güçlü birlik ve mutlu üreticidir. Bu amaç için kişiler üzerinden siyaset üretmeden hizmet üretmek zorundayız.

Mimar Hüseyin Sarı



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı