Sarı’dan değerlendirmeler

Sarı’dan değerlendirmeler

ETO Başkanı Özlem Sarı: “Tarımın ardından turizm sezonunu gelmesi Erdek’in şansı”

Erdek Ticaret Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Turizm Kurulu Başkanı F. Özlem Sarı, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

25 Kasım Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Günü ile ilgili olarak düşüncelerini açıklayan Sarı, “Böyle bir günün varlığından beri utanç duyuyorum. Yalnız kadına değil, hiç kimseye, şiddetin hiçbir şekli kabul edilemez” dedi.

5 Aralık, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin, Atatürk’ün eseri olduğuna dikkati çeken Sarı, “Tabii ki kadınlarımız, kendilerine daha büyük güven duygusuyla sosyal ve ticari yaşamın daha fazla içinde yer almalıdır” diye konuştu.

Sarı, Covid-19 sürecinin, 2020 yılı içinde Erdek’in ticari yaşamını nasıl etkilediği şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı:

“Erdek’in bu konuda biraz şanslı olduğunu düşünüyorum. Çünkü ilçemiz, geçiminin büyük bölümünü tarım ve turizmden sağlıyor. Kış aylarında tarım ve zeytincilik bitiyor. Daha sonra ise turizm sezonu geliyor. Arka arkaya gelen iki sektör, birbirini tamamlıyor. Tarım ve turizm sektörlerinin çok iyi geçtiğini söyleyemeyiz. Ancak, ‘Erdekli üreticiler ve turizmciler biraz süründü ama ölmedi’ demek yanlış olmaz. 2021 yılından çok umutlu olmasam da, her şey daha iyi olmasını ve 2020’yi aratmamasını diliyorum.”

Sarı, devletin, turizm sektörüne daha çok destek vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

                        ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: değerlendirmeler
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli