Sarı;Geçmişimle gurur duyuyorum``

Sarı;Geçmişimle gurur duyuyorum``

CHP Erdek Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sarı, ``Halk 30 Mart`ta sandıkta hesap soracak``

Erdek CHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sarı, partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat`ın  ziyareti nedeni ile ilçe başkanlığında düzenlenen geniş katılımlı toplantıda konuştu.

Sarı, ``Erdek`te, Bir rüzgar var, Cumhuriyet Halk Partisi rüzgarı hatta bu fırtınaya, kasırgaya dönüştü, bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sami Sözat`ı bugüne kadar Erdek`e davet etmedik, diğer ilçelerde gezsin dolaşsın istedik.`` diyerek 30 Mart mahalli seçimlerinde CHP`nin Erdek Belediyesini 15-0 kazanılacağını ifade etti.

Sarı, ``30 Marta  bütün Türkiye`de olduğu gibi sandık başına gideceğiz, burada geçmiş 5 yılın muhasebesini yapmak kendimiz için çocuklarımız için, ne yapılmış muhasebesini yapıp tavır koymak zorundayız. Geçen 5 yılda Belediye Meclisinde çoğunlukta olmamıza rağmen Erdek`in yararına olan her konuda hep destek olduk, Erdek`in geleceği ile ilgili tek bir projeye karşı olduğumuzu göstersinler hemen adaylıktan çekilirim.``

 ``Devrettiğim Belediye`de 38 milyon borç 10 milyon alacak vardı. Mahsup edildiği zaman 28 milyon borçla devredildi. Erdek Belediyesi Batık bir kurum olsaydı seçim sonrasında Erdek Belediyesinin bir yıllık bütçesi kadar 15 milyon kredi limitine CHP li üyeler destek vermezdi. Nasıl oldu 9 tane CHP li Erdek Belediye Meclisi üyesinin onayı ile oldu.`` dedi.

Sarı,  CHP nin çoğunlukta olduğu mecliste istemeseydi bu karara olumlu destek verilmeyeceğini söyledi.

Sarı, bir önceki seçimlerde alın teri kurumadan işçinin maaşlarını ödeme sözü verip, kendisinin Erdek Belediyesinden zengin olduğunu söyleyip, vatandaştan oy isteyip, aldığı oyla da seçimi kazananların bugün personel maaşını ödeyemediklerini iddia etti.

Sarı, Seçim vaatlerinde ``Huzur`` deyimi kullananların bugün bir birlerine selam vermediklerini vurgulayarak cenazelere bile göstermelik gelip camiden dönenlerin, kendilerinden mezarlık fobisin olduğu savunması yaparken, son günlerdeki cenazelerde bu fobinin ortadan kalktığını gördüklerini söyledi.

Erdek`te insanların sevinçlerini, hüzünlerini paylaşma noktasında kendilerine götürdükleri davetiyeleri verirken, Düğüne kimlerin davet edildiği sorulduğuna işaret etti ve bunu ayrıştırmacılık olarak yorumlayıp ``Erdek`i ayrıştırdılar.`` dedi.

Sarı, sözlerini Erdek`te teneke barakalarda yaşayan insanların bulunduğunu, kendi döneminde onlar için yaptırdığı konutlara dışarıdan getirilen birilerinin yerleştirilerek o insanlarında Oduncu yolundaki barakalarında kaderlerine terk edildiklerini söyledi.

Sarı, Kendi bekalarını devam ettirmek için yetimin hakkını yiyenlere, bu halkın hesap sorma günü seçim gününde sandık  olduğunu belirterek 30 Mart`ta bunların hesaplarının sorulmasını istedi.

Sarı, ``Önce sandıkta hesabı siz soracaksınız, seçildikten sonra da biz hukuk katında soracağız.`` dedi.

Sarı, ``Ben 5 yıldır hesap veriyorum. bu güne kadar veremeyeceğimiz hiçbir hesap olamadı, bundan sonrada olmayacak. Biz yıllarını siyasete vermiş bir ailenin ferdi olarak  geçmişimle gurur duyuyorum.`` dedi.

 

 

 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı