Sarıkamış'ta "Biz Hep Aynı İzdeyiz" yürüyüşü gerçekleştirildi

Sarıkamış

İçlerinde Bandak'ın da bulunduğu Kars'ta Sarıkamış Harekatı'na katılan 90 bin şehidi anmak için kar ve tipiye rağmen 3 bin 180 rakımlı Allahuekber Dağı'na tırmanış başlatan 63 dağcı, zirveye ulaştı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Sarıkamış şehitlerini anma tırmanışı Allahüekber dağları zirve tırmanışı Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen dağcıların zorlu hava koşulları altında (fırtına sis tipi, soğuk) olumsuzluğuna rağmen zirve Şehitliği’nde yapılan törenle anıldı. 

Bandırma Dağcılık Arama Kurtarma ekibi Bandak 1999 olarak 8 sporcu ile Balıkesir ve Bandırma'yı temsil etti. Dağcılar tüm zorluklara rağmen yılmadan sürdürdükleri tırmanış ve hava koşullarındaki çabaları ile Allahuekber dağları Şehitlerinin hangi koşullar altında mücadele ettiklerini hissederek duygulandılar.

Sarıkamış'ta "Biz Hep Aynı İzdeyiz" yürüyüşü gerçekleştirildi

Sabah saatlerinde yeniden tırmanışa geçen dağcılar, yoğun sis, kar ve fırtınaya rağmen zirveye ulaştı. Burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan dağcılar, şehitler için dua etti.

Ekip lideri Şaham Eryılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 63 sporcuyla başladıkları tırmanışı tamamladıklarını söyledi.

Şehitleri saygı ve hürmetle yad edeceklerini ifade eden Eryılmaz, "Kahraman o insanlar, bizler için çok değerli görevlerini yerine getirdiler. Onların canlarını hiçe sayarak yaptıkları, tarihe sığmayacak bir olaydır. Bizler için onlar donmadılar, hala yaşıyorlar. Bu nedenle dağcılar olarak burada olmaktan onur duyuyorum. TDF olarak her yıl bu organizasyon için yüzlerce sporcuyla buradayız, her zaman olacağız." dedi.

TDF Kars Temsilcisi Alpay Korkmaz da şehitlerin izlerinin olduğu rotadan zirveye ulaştıklarını ve şehitleri andıklarını dile getirerek, "Onların o maneviyatını yaşamak için bu gece burada kamp kurduk. Sabah 3 bin 180 rakımlı şehitlikte dualar okuyarak onları andık. Her yıl bu faaliyetimiz devam edecektir." diye konuştu.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı