Sarıköy 25 yıl aradan sonra Panayır`a kavuşuyor

Sarıköy 25 yıl aradan sonra Panayır`a kavuşuyor

Gerçekleştirildiği bölgenin sosyal ve Ekonomik yapısına yön veren bölge panayırları bir çok yerde olduğu gibi ya şenliklere, yada festivallere dönüştürülerek varlığını kaybetmişti.
Sarıköy panayırı da 25 yıl önce dönemin yöneticileri tarafından sosyal ve Ekonomik yönü kalmadığı gerekçesi ile kaldırılan Panayırlar arasında oldu.
Sarıköy`ün AKP li Belediye başkanı eski bir bankacı olarak her işin başında mutlaka Ekonomiyi değerlendirmek yattığı tezinden hareket ile Sarıköy panayırının yeniden canlandırılmasını sağladı.
Başkan Ali Yeşildağ plan ve programsız Panayırların olumsuz yönlerinin caydırıcı olduğunu ancak kendilerinin bir festival, bir şenlik içinde ele aldıkları Sarıköy panayırının büyük bir coşku ile yeniden eski tadına kavuşacağını söyledi.
Sarıköy belediye başkanı Ali Yeşildağ Türkiye`nin en kaliteli Çeltik üreticisinin bulunduğu Sarıköy`de gerçekleştirecekleri yarışma ile hem üreticiyi desteklemek, Hemde Sarıköy Baldo sunu marka yapmak istediklerini kaydetti.
Yeşildağ ``Emeklenmeden yürünmez, 50 yıldır parlamento lokantası Boldo`yu Sarıköy`den alıyor, Kim biliyor, Hiç kimse, Milletin vekilleri Sarıköy`ün Baldosunu tercih ediyorsa elbet bir bildikleri vardır, Bizde onların bildiklerini bilmeyenlere anlatıp, Sarıköy Baldosunu marka yapmanın derdindeyiz, İnsanlar market`ten Pirinç alırken, Pirinç değil, sarıköy Baldo`su isteyene kadar reklam ve tanıtım kampanyalarımız sürecektir.`` dedi.
Sarıköy belediye başkanı Ali Yeşildağ Bandırma Manşet`e yaptığı özel mülakatta, 4 günlük panayır etkinlikleri içinde yine bölge hayvan yetiştiricilerine teşvikler olduğunu,Her dalda En güzel hayvan yetiştiricisi, En güzel entegre süt üreticisi ödüllerinin Sarıköy`de sahiplerini beklediğini söyledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı