Sarı´ya kitabını armağan etti

Sarı´ya kitabını armağan etti

Sarı´dan gazeteci Balıkçı´ya: ?İyi ki varsın Önder Balıkçı?

Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı, Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´ya ?Gazetecilik Sevdam? isimli yedinci kitabını armağan etti.

Sarı´yı makamında ziyaret eden Balıkçı, kitabında, kendisi hakkında görüş bildiren yazısı nedeniyle de Sarı´ya teşekkür etti.

Sarı, kitaba, ?Bir duayen gazeteci? başlığı altında yazdığı ilginç görüş yazısında şu değerlendirmede bulunmuştu:

?Sevgili gazeteci büyüğüm Önder Balıkçı´yı uzun yıllardan beri tanıyorum.

İnsanlar, sevdikleri işi yapınca hem mutlu, hem de başarılı oluyor, yaşamda. İşte O´nun başarısının sırrının da buradan geldiğini düşünüyorum. Gerçekten gazeteciliği seven, insanları olan bitenden haberdar etme sorumluluğunu gazetecilik ilkeleriyle doğru, dürüst ve tarafsız yapmayı özümsemiş, kalemini tehdit unsuru olarak kullanmayan ahlaklı, sorumlu bir gazeteci.

Hayatta hangi işi yaparsanız yapın, sevdiğiniz işi, işin ahlakına uygun bir şekilde yerine getirmek önemli. Ama bunun yanında olması gereken eb önemli meziyet de kaba tabiriyle biraz ?bal´, yani şans gerekli.

Konu, Önder Balıkçı ve gazetecilik ise haberin ?KEDİSİDİR´ kendisi. Bu ne demek derseniz, ?haberin üstüne dört ayak düşmek´ diye açıklayabilirim. Bir gazeteci, bu kadar mı haberin üstüne düşer? Doğrusu, haber nerede varsa, haber almasa da bu şansı ile adeta haberin içine düşer Önder ağabey.

Politikacı olmam nedeniyle birçok kez, birçok güncel siyasi olayla ilgili kendisiyle görüşüp demeç verdim.

Her zaman, her konuda endişe etmeden görüştüğüm, konuyu dosdoğru yazan, görüşmekten her zaman zevk duyduğum, hiçbir konuyu saptırmadan yazacağına güvendiğim bir gazeteci duayen?Sadece kamu yararı gözeterek hareket eden, doğruları yazmaktan çekinmeyen ve yazdığı hiçbir şeyin bedeli olmayan, vatan, millet, sosyal adalet aşkı ile dolu bir gazeteci büyüğüm.

Aslında bunlar, her gazetecide olması gereken nitelikler ama ne yazık ki ülkemizde, günümüz koşullarında çok az gazeteciye özgü özellikler durumuna geldi.

İyi ki varsın, Önder Balıkçı?

Yaşamın boyunca ülken için sağlık ve mutlulukla çalışmanı, torununun ismi gibi gazetecilik mesleğinin çınarı olmanı, başarılarının daha uzun yıllar sürmesini tüm içtenliğimde diliyorum.?



Anahtar Kelimeler: Sarı kitabını armağan etti
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı