Sarı`ya gün doğdu

Sarı`ya gün doğdu

Marmarabilik`te kaybedilen koltuklar siyasete malzeme oldu, Sarı yayımladığı ilana bir tek ``Wanted`` yazmadı.




Hazırlayıp yayımlayan Hüseyin Sarı




Hafta sonu Bursa Başköy`de yapılan Marmarabirlik seçimleri ardından liste üzerinde yapılan oynama ile Erdek`in mevki kaybetmesi muhalif kanat Hüseyin Sarı`dan salvo geldi.

Hüseyin Sarı ``Onur tablomuz`` başlığı altında yayımladığı ilan`da son genel kurul oy pusulası üzerine yönetim adayı Mustafa Gümüştaş  ile denetim kurulu yedek adayı Mehmet Pektaş`ın isimlerini basarak kaybedilen yetkilerin zeytin üreticisini olumsuz etkileyeceği mesajını verdi.

Bilindiği üzere kurucu Kooperatif Erdek`i liste dışında bırakmakta kararlı olan Hidamet Asa alınan olağan üstü genel kurul kararının gerekçesini Bakanlığa açıklayamayınca çözümü Erdek adaylarını listeye almakta bulmuştu.

Asa`nın şark kurnazlığı elbette Mustafa Gümüştaş ile Mehmet Pektaş`ı sadece listeye almaktan ibaretti.

Belirlenen seçim stratejisi gereği 7 kooperatifin ittifak içerinde olduğu olağan üstü genel kurulda 7 kooperatifin delegesine dağıtılan listelerde Mustafa Gümüştaş ve Mehmet Pektaş`ın isimlerinin üzeri çizilerek yönetim kuruluna Cengiz Sayın`ın ismi yazılmıştı.

Asa`nın şark kurnazlığı işe yaradı ve 7 kooperatifin çizikli listesinde yer alamayan Erdek temsilcileri Marmarabirlik tarihinde ilkkez yönetim dışında kalırken seneryosu gerçekleşen genel başkan Hidamet Asa`da ellerini ovuşturarak hazırladığı rapora ``Biz istedik ancak delege kendilerini çizmiş, Demokratik haklara saygılı olmak durumundayız`` savunmasında bulunarak birlik üzerinde başlatılan Erdek tasviyesini başarıyla yörüngesine oturtma başarısını gerçekleştirmiş oldu.

Marmarabirlik olağan üstü genel kurulunda kurucu kooperatif olarak ilkkez irade kaybeden Erdek için son derece veciz bir konuşma yapmayı da ihmal etmeyen Hidamet Asa, Hidayetinin Erdek üreticisi üzerinde olduğunu, Erdek li üreticinin hak ve hukukunu bizzat kendisinin savunacağı söylevinde bulundu.

Bu zorunlu söylev ve timsah gözyaşları Erdek kanadında sükut içersinde izlenirken üretici bazında kaybedilen savunma hatları muhalefete büyük koz verdi.

CHP ilçe başkanı Hüseyin Sarı bu kozu iyi değerlendirerek başlattığı siyasi manevra Erdek`te Zeytin kooperatifi ve dolayısı ile AKP yi ve Belediye yi zor durumda bıraktı.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı