Satranç şampiyonları belirlendi

Satranç şampiyonları belirlendi

Balıkesir`de Satranç turnuvasına katılan minik öğrencilere madalya verildi




Balıkesir Özel Fırat Miray Hacıoğlu Anaokulu`nda düzenlenen satranç turnuvasına katılan öğrencilere madalya verildi. Okulun satranç Antrenörü Ömer Dirim, turnuva ile 6 yaş sınıflarında eğitim gören minik öğrencilerin hem satranç bilgisi hem de matematik zekalarının geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Özel Fırat Miray Hacıoğlu Anaokulu`nda düzenlenen satranç turnuvası son erdi. Turnuvaya 6 yaş sınıflarında eğitim gören 60 öğrenci katıldı. Turnuvaya katılan öğrencilere madalyaları Balıkesir Özel Fırat İlköğretim Okulu Müdürü Ramazan Bayram, Fırat Miray Hacıoğlu Anaokulu Müdürü Halim Kömürcü ve Satranç Antrenörü Ömer Dirim tarafından verildi.
Madalya alan minik öğrencilerin son derece heyecanlı oldukları gözlendi. Okul Müdürü Bayram, 3 yıldan beri okulda satranç derslerinin ilköğretim birinci kademedeki (1-5. sınıf) sınıfların tamamında verildiğini söyledi. Turnuva nedeniyle Satranç Antrenörü Dirim`i kutlayan Müdür Bayram, "Satranç görsel zekayı ve analitik düşünceyi geliştiriyor. Bu sayede öğrencilerin sayısal düşünmelerini ve soyut kavramları daha hızlı kavramalarına yardımcı oluyor. Satranç, bir çok ülkede eğitim bir parçası haline gelmiş. İnsanlar evlerinde sokaklarda boş vakitlerini satranç oynayarak geçiriyor. Maalesef ülkemizde üzerine eğilemediğimiz geç kaldığımız bir konu. Satranç, bir çok ülkede eğitim bir parçası haline gelmiş." dedi.
Satranç Kulübü Antrenörü Dirim, okul bünyesindeki satranç kulübünün Balıkesir`in ilk satranç kulübü olduğunu belirterek, minik öğrencilerin geleceğin satranç ustaları olarak yetişmesi için çaba gösterdiklerini bildirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı