Savaş Muhabirlerinin sıra dışı fotoğraf sergisi Bandırma da

Savaş Muhabirlerinin sıra dışı fotoğraf sergisi Bandırma da

Amerikan`ın Irak`ı işgali sırasında bağımsız dört gazetecinin objektiflerine yansıyan kareler, bir fotoğraf sergisinde buluştu. Dünyada pek çok ülkede sergilenen fotoğraflar, ülkemizde de Bursa, Kuşadası ve Kocaeli`nden sonra Bandırma`da izleyicisi ile buluşuyor.

Bandırma Belediyesi`nin katkılarıyla gerçekleştirilen "Unembedded" fotoğraf Sergisi 18 Haziran Cumartesi günü saat 18;30`da Belediye Kültür ve Sanat Merkezi`nde yapılacak.

"Unembedded" sergisi Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu`nun çalışmaları ile sergileniyor. Aynı zamanda Federasyonun kurucu üyesi olan BANFAD`ın girişimleri ile Bandırma ya getirilen sergi, 18-25 Haziran tarihleri arasında açık kalacak.

Irak Savaşı ile birlikte yeni bir gazetecilik terimi ortaya çıktı. Amerikan ordusu, güvenlik gerekçesiyle sadece kendi birlikleri ile gezecek gazetecilere akreditasyon verdi. Bu gazeteciler sadece ordu ile gezip ordunun girdiği yerlerde fotoğraf çekebildikleri için, onlara Embedded (İliştirilmiş) fotoğrafçı dendi. Unembedded, bu durumu reddederek Irak`ta güvenliklerini hiçe sayıp cephe gerisinde ne olup bittiğini anlatan 4 bağımsız fotoğrafçının gözlemlerini ortaya koyuyor.

"Unembedded" sergisi; Amerikalı Kael Alford ve Thorne Anderson, Kanadalı Rita Lesitner ve Iraklı Ghaith Abdul-Ahad`ın Amerikan askerlerine "iliştirilmiş/gömülmüş" olmaksızın savaş sırasında Irak`ta çektiği özgür fotoğraflardan oluşuyor. Toplam 52 fotoğraftan oluşan sergi, 18-25 Haziran tarihleri arasında Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi`nde açık kalacak.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı