Savaşın gölgesinde KONGRE

Savaşın gölgesinde KONGRE

bandırma, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği komşu Ukrayna'nın savaş esareti altında 9. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Bandırma Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği 9. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

26  Şubat 2022 bugün Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği  merkezinde gerçekleşen genel kurulda seçime Başkan İsmail Okbay'ın hazırladığı tek liste ile gidildi.
Genel kurulda konuşan Başkan İsmail Okbay, "Genel Kurula katılan, mazeretleri nedeniyle katılamayan fakat her zaman desteklerini esirgemeyen tüm üyelerimize çok teşekkür eder, Yeni yönetim kurulu oluşturulurken, eski yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür eder, yeni yönetimde görev alan arkadaşlarımıza başarılar dileriz." dedi.

Başkan Okbay, Bir tarafta ulusal anlamda yaşanan ekonomik kriz, diğer yanda yaşanan Rusya'nın Ukrayna saldırısı, dünyanın yüzünü açlık, sefalet ve savaşın parçaladığı insanlara çevirmiştir. Bir zamanlar atalarımızın göç'e zorlandığı KIRIM bugün yaşanan Rusya-Ukrayna savaşının orta yerinde kalmıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ünsöylemi ile "Mecbur kalmadıkça savaş bir cinayettir." Bugün vatan bayrağımızın altında hür ve özgürce yaşıyorsak, bu esarat altında yaşayan toplumlara arkamızı döndüğümüz anlamına gelmez. Amacımız dünya'nın hiçbir yerinde esaret, zulm ve acı kalmayıncaya dek, özgürlük ve barışı davunmaktır." dedi. 

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği 9. Genel kurulunda daha sonra yapılan seçimde  Başkan İsmail Okbay tarafından hazırlanan listede; 
Yönetim Kurulu üyeliklerine;  İsmail OKBAY, Halit SEZGİN, Argun BAGANA, Ergin ÖZBEK, Burak OKBAY, Tuncay ÜNLÜER, Aydoğan KAŞIKÇI

Denetleme Kurulu üyeliklerine;  İsmail KARTAL, Ersin ÖZTAY, Elif GÜNGÖR

Disiplin Kurulu üyeliklerine;  Adnan ERDAN , Ferdi KAPÇAK, Edin ÖZBEK getirldi.



Anahtar Kelimeler: Savaşın gölgesinde KONGRE
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı