Şavşat´ta Bandırmalı kaymakam

Şavşat´ta Bandırmalı kaymakam

Artvin´e bağlı Şavşat ilçesinin kaymakamlığını Bandırmalı Mesut Gazi Ambarcı yürütüyor.

6.300 nüfuslu ilçede iki yıldır kaymakamlık görevinde bulunan Ambarcı´nın anne-babası Bandırma´da yaşarken, ağabeyi de Merih Eczanesi´ni işletiyor.

Şavşat Kaymakamı Ambarcı, geçtiğimiz günlerde, İçişleri Bakanlığı onaylı ?Basın ve Kamuoyu Oluşturma Platformu? projesi kapsamında, Kaan Bingül´ün başkanlığında, 14 kişilik Bandırma Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazetecinin katıldığı, Trabzon, Rize ve Artvin illerine düzenlenen gezi sırasında kendileriyle yakından ilgilendi. Artvin´in doğal güzelliklerinin yanı sıra ?Karagöl Milli Parkı? ziyareti sırasında da Bandırmalı gazetecilerin yanında olan Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı, Bandırmalılara selam sevgi ve saygılarının iletilmesini istedi.

ŞAVŞAT, ?SAKİN KENT?LER LİSTESİNDE

Ambarcı´nın kaymakamlık görevini sürdürdüğü Şavşat ilçesi, ?Sakin Kentler? listesinde yer alıyor. Dünyanın 30 ülkesinde yer alan toplam 230 ?Sakin Kent?ten 14´ü ise ülkemizde bulunuyor. Ülkemizde, ilk ?Sakin Kent? unvanını İzmir´in Seferihisar ilçesi alırken, Şavşat ise 2015 yılında, ülkemizin 10´uncu ?Sakin Kent?i olmuştu.

Amblemi ?salyangoz? olan Şavşat´ın Belediye Başkanı AKP´li Ahmet Sinan Öztürk, ?Sakin Kent?lerin yavaş ve kaliteli yaşamayı, kendisi üretip, eşit paylaşımı gerçekleştirmeyi hedeflediğini belirtti.

BANDIRMA KAYMAKAMI DA ŞAVŞATLI

Öte yandan hâlen Bandırma Kaymakamlığını yürüten Günhan Yazar da Şavşat doğumlu bulunuyor. Tuncay Sonel´in Kadıköy Kaymakamı olmasının ardından, Eskişehir vali yardımcılığından, Bandırma Kaymakamlığına atanmıştı. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Şavşat Bandırmalı kaymakam
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli