Mirza; Saygı, sevgi ve şükranla anıyorum."

Mirza; Saygı, sevgi ve şükranla anıyorum.

Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın 10 Kasım Atatürk´ü Anma Mesajı?

 

Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın 10 Kasım Atatürk´ü Anma Mesajı?

Cumhuriyetimizin kurucusu, Türk Devrimlerinin öncüsü, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ü, aramızdan ayrılışının 77´ncı yılında, saygı, sevgi ve şükranla anıyorum.

Atatürk, insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği en büyük liderlerden biridir. O, bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı ve demokrat kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu örnek bir liderdir.

Atatürk, yalnız bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı değil, aynı zamanda büyük bir devrimci ve düşünce adamıdır. O, Türk Ulus´unun bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu harekete geçirerek, ülkemizi bölmek isteyenlere karşı büyük bir zafer kazanmış; askeri zaferini, kurduğu Cumhuriyet ve yaşama geçirdiği devrimlerle taçlandırmıştır.

Büyük Önder Atatürk, ulusal birliğimizin, tam bağımsızlığımızın ve çağdaşlaşmanın simgesidir. Atatürk´ün, ülkemizin kurtuluşu ve çağdaşlaşmasında oynadığı rol, tarihin akışına yön verecek büyüklüktedir. Atatürk´ün bilgisizliğe, dogmalara ve geri kalmışlığa karşı açtığı savaş, Ulusumuzun evrensel değerleri özümsemesi ve çağdaş yaşamı kısa sürede benimsemesiyle kazanılmıştır. 

Ancak bugün laik cumhuriyetimize, toprak bütünlüğümüze ve ulusal birliğimize yönelik tehdit ve tehlikeler çok daha belirgin bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Bu konudaki her türlü düşünce ve girişimi, sana olan sonsuz sevgimiz ve cumhuriyet sevdamız ile yok edeceğiz.

                             ***

Hiç bir zaman unutulmamalıdır ki; Laik Cumhuriyetimize, Atatürk İlke ve Devrimlerine daha çok sahip çıkmak Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin her bir yurttaşının ilk vazifesidir. Atatürk´ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde hepimize düşen en büyük görev Atatürk´ü ve en büyük eseri Cumhuriyet´i anlamak, Cumhuriyet´in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek ve Türkiye´yi aydınlık yarınlara taşımaktır. 

 Türk Ulusu´nun kurtarıcısı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve büyük devrimci Atatürk, sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir.

 Bu düşüncelerimle Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 77. yılında, Türk Ulusunun gönlünde ölümsüzleşen Atamızı bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Dursun MİRZA / Belediye Başkanı

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false