Saygı ve Minnet ile anıldı.

Saygı ve Minnet ile anıldı.

Şehitlikte düzenlenen duygu yüklü program göz yaşarttı.

 

18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Savaşlarının 101 zafer kutlaması yurdun dört bir tarafında olduğu gibi Bandırma da da düzenlenen bir dizi program ile kutlandı.

Bandırma Kaymakamlığı ve Garnizon Komutanlığınca Hava Şehitliğinde düzenlenen programda Aziz şehitlerin anısına kuran okunması ardından bir öğrencinin günün önemini tanımlayan şiir ile İstiklal Marşının tamamını içeren sunumu gözyaşı ve duygu dolu yüreklerle dinlendi ve sunumu gerçekleştiren başarılı öğrenci alkış yağmuruna tutuldu.

Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Belediye başkan Vekili Sami Türkmen, Garnizon Komutanı Hv. P. Tuğ. Gen. Mustafa Rüştü Çelenk, Cumhuriyet Baş Savcısı Önder Yeniçeri, AKP Milletvekili Sema Kırcı´nın yanı sıra Gaziler, Askeri erkan, Şehit aileleri, Kamu kurum ve kuruluşları daire müdürleri, siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri yanı sıra diyanet camiası hazır bulundu.

Bandırma Müftüsü Hacı Süleyman Küçük, okunan kuran ardından yaptığı dua ile törene katılanları gözyaşına boğarken, 101. yılında Çanakkale Deniz Savaşları zafer ve şehitleri anma programı daha sonra kabirleri ziyaretlerle son buldu.

Protokol ve törene katılanlar ziyaret ettikleri kabirler önüne karanfil bırakarak fatiha okurken, sahipli şehit mezarları başında hazır bulunan aileleri duygu dolu anlar yaşadılar.

Tören daha sonra Şehitlik anı defterinin imzalanması ile son buldu.

/resimler/2016-3/18/2114414846192.jpg

 



Anahtar Kelimeler: Saygı Minnet anıldı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı