Seçime Doğru Kim, Kimdir?

Seçime Doğru Kim, Kimdir?

31 Mart Mahalli seçimleri öncesi partilerinden Belediye Başkan Aday Adayı olan siyasi kimlikleri sırasıyla Bandırma seçmenine tanıtıyoruz.

1980 Yılında Bandırma da Belediye İşçisi bir Baba ve ev hanımı bir Annenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldim. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevine devam eden bir erkek Kardeşim bulunmaktadır. İlk, Orta ve Lise öğrenimimi Bandırma'da tamamladıktan sonra Ankara Gazi Üniversitesi Harita ve Kadastro Bölümünü sonrasında ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Harita ve Kadastro Mühendisliğini bitirdim.

Askerlik Görevimi 2006 yılında Yedek Subay olarak Edirne Keşan'da yerine getirdim. 2007 Yılında meslektaşım olan Değerli Eşim Sibel BAHAR ile evlendim şu an 13 yaşında olan orta okul öğrenimine devam eden bir Oğlum bulunmaktadır.

 İş hayatıma, 2007 yılında Bandırma Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde Kontrol Mühendisi olarak başladım ve 2011 yılına kadar bu pozisyonda Kentimize elimden geldiğince hizmet ettim. 2011 yılında kendi isteğimle görevimden ayrıldım ve o tarihten bu yana, Harita Mühendisi Eşim Sibel BAHAR ile birlikte Serbest Harita ve Kadastro Mühendislik Ofisi ve Lisanslı Harita Büromuzda Ekip Arkadaşlarımızla birlikte Kentimize ve Halkımıza Mühendislik Hizmeti vermeye devam etmekteyiz.

Meslek Disiplinimizin bir kolu olan Mülkiyet hukuku; İmar Uygulamaları ve Şehir Planlama konusunda kendimi geliştirerek Kentimizin kalkınmasında önemli etkileri olan Sanayi ve Kentsel Projelerde sorumlu Mühendis olarak çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Mülkiyet konusundaki uzmanlığım ve Lisanslı Harita Mühendisi olmam hasebiyle, Merkez Mahalle ve Kırsal Mahalleler deki hemşerilerimle sürekli iç içe oldum bu konulardaki dertlerini çözmeye çalıştım. Bunun yanında Sanayi projelerin yürütülmesi sırasında Bölgemizdeki birçok Sanayici ve İş Adamı ile iyi ilişkiler geliştirdim. Halen Bölgemizde devam eden birçok ulusal çaplı sanayi yatırımlarında danışmanlık hizmeti vermeye devam etmekteyim. 

 Bandırma Cumhuriyet Halk Partisi'ne üyeliğimi 2013 yılında gerçekleştirdim. Cumhuriyet Halk Partisinin 2018 yılında yapılan İlçe Kongresinde İlçe Yöneticisi olarak seçildim ve Yönetimde Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım.

 2019 Yılı Yerel Seçim sürecinde Yerel Seçimlere az bir süre kala Yönetimden bir grup arkadaşımızın istifası sonrasında Genel Merkezimizin teveccühü ile İlçe Başkanı olarak atandım. 31 Mart 2019 tarihindeki Yerel Seçimleri Ekip Arkadaşlarım, çok Değerli Partili Dostlarım ve Hemşerilerimizin Partimize olan desteğiyle Bandırma'da daha önce emsali görülmemiş bir tarihi fark ile Seçim zaferi elde ederek Bandırma'nın Sosyal Demokrasinin Kalesi olması yönündeki iddiamızı bir kere daha hep birlikte ispatlamış olduk. 

Bandırma limanı, 6.Ana Jet Üssü, Demir yolları, Sanayisi Tesisleri, Üniversitesi, Sosyal ve Kültürel Yaşamı, Bölgesel Sağlık Merkezi olması hasebiyle Güney Marmara’nın incisi konumundadır.

Kentimizdeki her yurttaşımızın en önemli problemleriniz nedir diye sorduğunuzda verecekleri cevaplardan ilki trafik ve otopark, ikincisi yeşil alan ve eğlendinlen alanlarının azlığı olacaktır.  Bununla birlikte, bilindiği üzere Kentimizin en önemli gerçekliklerinden biri de maalesef depremdir. 

Birinci derece deprem kuşağında bulunan; yapı stoğu yaşlı ve güvensiz olan bölgemizde konut arsası üreterek gerçek anlamdaki Kentsel dönüşüm maliyetlerinin düşürülmesi noktasında en önemli faktör, yaklaşık on yıldır Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ertelenen 1/5000’lik Nazım İmar Planlarının yapılması olacaktır. Bu planların yapılıp uygulamaya geçirilmesi arsa maliyetlerinin düşürülmesi yanında, kentin merkez ve cazibe alanlarını farklı noktalara taşıyarak merkezdeki trafik, otopark problemlerini çözmenin en etkili ve gerçekçi yoludur.

Bu planlama aynı zamanda bir tarım kenti olan bölgemizi ve tarım topraklarımızın korunması konusunda bölgemiz çiftçileriyle ve Tarım bürokrasisi ile fikir alışverişi yapılarak birlikte dayanışma halinde yapılmalıdır.

Bir Bandırma sevdalısı olarak Kentimin uzun yıllardır hakkettiği değeri görmediğine inanıyorum. Bu Kentin Belediye Başkanının sadece Bandırma’mızın Belediye Başkanı değil, Güney Marmara’nın ateşleyici gücü; Güney Marmara’nın Belediye Başkanı olmasını istiyorum. 

Profesyonel iş hayatımda ve siyaset hayatımda Bandırma’ya, Güney Marmara’ya ve Partime değer katabilmek adına elimden gelen tüm gayreti gösterdim.  Adaylığımın onaylanması durumunda seçimleri hep birlikte kazanacağımıza, hayalimdeki ve hedefimdeki Bandırma’ya ulaşma noktasında paydaşlarla birlikte başaracağımıza inanıyorum.

Gelinen noktada Sosyal Demokrat Kent Bandırma'nın bu iddiasını kararlı ve istikrarlı bir şekilde koruyabilmesi, Değerli Partili Dostlarımın ve Halkımızın Desteğini alabileceğimin inancıyla; CUMHURİYET HALK PARTİSİ'nin bir neferi olarak Kentime hizmet edebilmenin en şerefli kademelerinden biri olarak gördüğüm CUMHURİYET HALK PARTİSİ BANDIRMA Belediye Başkanlığı'na Aday Adayı olmak istiyorum. 

"Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak. Servet ve onun tabii neticesi olan refah ve saadet yalnız ve ancak çalışkanların hakkıdır." Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Tüm Hemşerilerime Sevgi ve Saygılarımı Sunuyorum…

                                                                                                  Hüseyin BAHAR

                                                                                       Harita ve Kadastro Mühendisi



Anahtar Kelimeler: Seçime Doğru Kimdir?
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı