Seçime itiraz var

Seçime itiraz var

ADD Erdek Şubesi'nde Sâkine Kılıç, kıl payı yeniden başkan





Atatürkçü
Düşünce Derneği(ADD) Erdek Şubesi'nin olağan genel kurulunda emekli yargıç Sâkine Kılıç, bir oy farkla, yeniden şube başkanlığına seçilirken, seçime itirazlar geldi.


116 üyeye sahip bulunan derneğin genel kurulu, Şemsi Kurtbay'ın divan başkanlığında gerçekleşirken, genel kurula 55 üye katıldı.

Genel kurulda, yönetim kurulu için yapılan seçime Sâkine Kılıç ve Güven Özbek'e ait iki aday liste katıldı. Oylama sonunda Kılıç'a ait listeye 28, Özbek'e ait listeye ise 27 oy çıktı.

Buna göre ADD Erdek Şubesi'nin yeni yönetim kurulunda Sâkine Kılıç, Hasibe Yeşim Avcı Uğurlu, Zafer Filiz, Mehmet Boğa, Ülfet Önder, Hüseyin Selçuk ve Ayhan Kâmil Gökoğlu yer aldı.

Denetleme kuruluna Ahmet Eraslan, Tülây Heper ve Kamber Akyaz; Disiplin Kurulu'na Ramazan Ezici, Mustafa Yenişen ve Mehmet Özpamukçu,; Genel Merkez Delegeliği'ne Ülfet Önder, Hasibe Yeşim Avcı Uğurlu ve Oğuz Aşkallı; Balıkesir İl Danışma Kurulu'na ise Sâkine Kılıç ve Hasibe Yeşim Avcı Uğurlu seçildiler.

Seçime itirazlar
Öte yandan, ADD Erdek Şubesi genel kurulunda seçime itirazlar da gecikmedi.
Buna göre, dernek organları için gerçekleşen seçim sandığının, saat 17.00 beklenmeden açılmasının yanı sıra yönetim kuruluna seçilen Hüseyin Selçuk'un, aynı zamanda Erdek ilçesine bağlı Ocaklar beldesinin belediye meclis üyesi olması nedeniyle iki ayrı yönetim kurulunda görev almasının yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğu öne sürüldü.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı