Sedat Pekel patladı

Sedat Pekel patladı

``Öztaylan gazete sayfaları ile Kin,Hırs ve İftira kusuyor.``



.....

Bir araya gelme, kardeşlik ve sevgi kaynağı olan kutsal Cuma günlerini, kin, hırs ve iftiralarını kustuğu bir ortam haline getiren Cemal Öztaylan'ın son açıklamalarını gazete sayfalarından izledik. Gerçekten her biri içi boş, sadece karalamaya yönelik ve içinde doğrunun bulunmadığı ifadeler. Daha önceleri de dile getirdiğim gibi devenin nerem doğru ki..!” deyimi ile birebir örtüşen iddialar. Hiçbirinin doğru olmadığını hep birlikte değerlendireceğiz.


****   SEDAT PEKEL FOBİSİ

Milletvekili kimliğini tamamen bir kenara bırakıp, ülkemizin ve kentimizin çözüm bekleyen pek çok sorunu ile ilgili tek bir kelime söyleyemeyen Cemal Öztaylan'ın, tamamen saçmalıklardan oluşan son basın toplantısı bir gerçeği bütün açıklığıyla ortaya koymuştur. Bu da Cemal Öztaylan'ın Sedat Pekel Fobisi” hastalığına yakalanmasıdır. Bütün derdi Sedat Pekel. Senin başka uğraşacak işin yok mu Allah aşkına..! Başka hiçbir derdi yokmuş gibi yalan yanlış iddialarla beni karalamaya uğraşan Cemal Öztaylan'ın Sedat Pekel Fobisi” krizinden bir türlü kurtulamamasından gerçekten büyük üzüntü duyuyorum: Kendisine Allah'dan acil şifalar diliyorum.

****   KILAVUZU KARGA OLANIN…

Sen milletvekilisin. Bu yöre insanının ve ülkemizin sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapmak için bu insanlar seni Ankara'ya gönderdiler. Kargaların kılavuzluğunda sana ulaşan birtakım asılsız, yalan iddialarla kamuoyunu meşgul etmen için değil. Kılavuzu karga olanın sonunu herhalde biliyorsun. Peşinden gittiğin insanları iyi seç. Seni fena faka bastırıyorlar. İddialara hem sahip çıkıp, gerine gerine kameraların karşısında dile getireceksin, hem de Bunları ben söylemiyorum, bana bilgileri getiriyorlar” diyeceksin. Eğer inanmıyorsan bu iddialara sarılma. İnanıyorsan da bunları ben söylemedim kurnazlığı yapma.

*****  YALNIZ KALACAKSIN

İnsanlar seni de beni de çok iyi tanıyor, biliyor. Ne kadar uğraşsan da, acı sonunu değiştiremeyeceksin. Şu an iktidar milletvekili olmanın avantajıyla hükmetmeye çalıştığın, sana katlanmak zorunda kalan insanlar, bu görevin bittiğinde etrafında olmayacak, yalnız kalacaksın.

****  MİLLETVEKİLLİĞİ BÖYLE YAPILIR

Milletvekilliğini ben de yaptım. Ama böyle senin gibi laf üretme çabasına girmedim. 550 milletvekili arasında, bir dönemde en çok soru önergesi veren milletvekiliydim. Meclis kürsüsünde ülke ve Balıkesir'in, Bandırma'nın gündemiyle ilgili pek çok konuda konuşmalarım oldu. Kanun teklifleri verdim ve birçok kanun teklifine de imza attım. Bir sıkıntısı olan tüm vatandaşlarımıza, partisine asla bakmadan her konuda yardımcı oldum. Balıkesir'in her yerinde vatandaşlarımızla iç içe olarak sorunlarına ortak çözüm aradım.

**** KONUŞACAKSAN MECLİSTE KONUŞ

Soruyorum sana, bugüne kadar Meclis kürsüsüne yemin töreni dışında kaç kere çıktın? Konuşacaksan senin yerin orası. Orada konuşacaksın. Ama herhalde seni orada konuşturmuyorlar ki, Bandırma'ya gelip gelip hiçbir ciddi yanı olmayan konularda konuşup duruyorsun.

Söylediklerinde küçücük bir haklılık payı olsa hadi siyaset yapıyor, konuşacak tabi diyeceğim. Ama hep yalan söylemlerle siyaset yapılmaz.

Güzel bir söz vardır: Biliyorsan söyle ibret alsınlar, bilmiyorsan sus, adam sansınlar” Ama sen hem hiçbir şey bilmiyorsun, hem de bol bol konuşuyorsun. Seni ne olarak değerlendireceklerini halkımıza bırakıyorum.

Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp” diye bir başka güzel söz daha vardır. Ama sen bir şey bilmediğin gibi, öğrenmemeye de çok kararlısın. Okuduğunu bile anlayamıyorsun, ya da işine öyle geliyor.

**** MÜFETTİŞ RAPORUNU BEĞENMEDİN Mİ?

Otel projesi ile ilgili imzalanan ek sözleşme için İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş isteyeceğini söylüyorsun. Ama, nedense aynı müfettişlerin konuyla ilgili bize teşekkür eden raporlarını görmezden geliyorsun. Senin istediğin yorumları yazmamışlar diye müfettiş raporunu beğenmedin herhalde.

Anlayabilmen için sana bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Müfettiş raporunda şu görüşlere yer veriyor:

Yap işlet devret modeliyle yaptırılmakta olan alışveriş merkezi karşılığında aynı müteahhide modern belediye hizmet binasının ve oto terminal binasının yapılarak hizmete sunulması, tır parkı yaptırılarak hizmete sunulacak hale getirilmesi, ayrıca yapılmakta olan otel ve iş merkezi binasının %50'sinin belediyenin olmasına yönelik çalışmalar memnuniyet verici bulunmuştur. Toplumun ve ilçenin çıkarlarına yönelik bu tür hizmet ve çalışmalara devam olunmalıdır.”

**** İMZAN VAR MI YOK MU?

Çok anlaşılır biçimde ifade ettiğimi düşünüyorum. Daha önce defalarca söyledim. Cemal Öztaylan'ın yeni otogar, galericiler sitesi, tır parkı, yeni belediye binası, otel, liman AVM projelerinin hiçbir yerinde imzası yok. İlköğretim birinci sınıf öğrencisinin bile rahatlıkla anlayabileceği bir anlatım sanırım. Bu projelerde imzan var mı yok mu sen onu söyle. Laf cambazlığı yapıp balıkhane, Cumhuriyet Meydanı ve sahil düzenlemeleri, yol ve kanalizasyon gibi sizlerin deyimiyle belediyenin zaten yapması gereken çalışmaları anlatıp Hepsinde benim imzam var” diye lafı başka yerlere çevirme.

**** 3 YIL NE BEKLEDİN ?

Ben sana, otel sözleşmesinin değişikliği ile ilgili madem bu kadar ciddi iddiaların var, o zaman bugüne kadar niye beklediniz diye soruyorum, sen kalkmış başlayalı kaç yıl olduğunu herkesin unuttuğu ve hala bitirilemeyen Bandırma-Susurluk duble yolundan bahsediyorsun. 10 yıllık iktidarınız boyunca bir türlü bitiremediğiniz ve çok iyi projelendirdiğiniz için açılışından 10 gün sonra ilk yağmurda sel suları altında kalan yeni devlet hastanesinden bahsediyorsun. Ne alaka..! Yine soruyorum. Bu kadar ciddi bulduğun iddialar için bugüne kadar niye bekledin?

**** KARALAMAYI BIRAK

Hala açıklamalarında bizim amacımız kimseye çamur atmak ya da kimseyi karalamak değil” diyorsun, hem de asılsız çirkin iddiaları ortaya atmaktan çekinmiyorsun. Söylediğinde mi samimisin, yaptığında mı? İnsanın özü ve sözü bir olmalı. Ağzın farklı söyleyip yaptıkların bunun tersi olursa, senin inandırıcılığın da kalmaz. Eleştirmek elbette herkesin en doğal hakkı. Yanlışları elbette ortaya koyacaksınız. Bu sizin göreviniz. Ama yalanlarla, iftiralarla, karalamalarla kimsenin onuruyla oynamaya hakkınız yok.

**** BENİM HİÇBİR KORKUM YOK

Gazete haberlerinde; ciddi hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan, sadece öyle inandığın için Belediye Başkanı Sedat Pekel'in ihaleye fesat karıştırdığını öne sürerek İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep ettiğini” söyleyeceksin, ondan sonra amacımız kimseyi karalamak değil” diyeceksin. Söylediklerinde lütfen samimi ol..!

Benim hiçbir yanlışım olmadığı için, hiçbir korkum ve gocunmam da yok. Ama iftira atma hakkını sana kimse vermedi.

**** KARGALARDAN YANLIŞ HABER

Neyse Cemal Öztaylan en azından otogar, tır parkı, galericiler sitesi, belediye binası, avm ve otel inşaatlarını kapsayan proje ihalesinin Kamu İhale Kanunu'na göre yapılmadığını öğrenmiş. Bu bile onun için bir kazançtır. Demek ki Kamu İhale Kurumundan izin alınmasına gerek yokmuş. Sizin kargalar bunu da size yanlış söylemiş.

**** TEK ADAM YÖNETİMİ SİZDE VAR

Otel inşaatı sözleşmesinde yapılacak değişikliklerle ilgili olarak her kesimin bilgilendirildiğini, görüşlerinin alındığını herkes çok iyi hatırlayacaktır. Bu Sedat Pekel olarak benim tek başıma aldığım bir karar değildir. Bütün Meclis üyelerinin de bilgileri ve önerileri vardır. Tek adam yönetimi hangi partinin kültüründe var, bunu kamuoyu çok iyi bilir. Bizim kültürümüzde her türlü düşünceye saygı, karşıdakini dinleme, anlamaya çalışma vardır. Ben yaptım oldu” anlayışının en güzel örneklerini sizler çok güzel veriyorsunuz.

Belediye Meclis Üyelerimize bu konuyla ilgili ne bir açıklama yapılmış, ne de fikirleri sorulmuştur” diyorsunuz. Yapmayın Allah aşkına, çok komik oluyorsunuz. Sırf bizi karalamak için böyle anlamsız yalanlara sığınmayın.

****  NE SÖYLEDİĞİNİZİ BİLMİYORSUNUZ

Hadi bizim söylediklerimizi, anlamak istemediğiniz için anlayamıyorsunuz. Ama kendi söylediklerinizi anlamama becerisini gösterebilmeniz ayrıca değerlendirilmesi gereken bir konu. Kendi kendinizi ne kadar kolay yalanlıyorsunuz. Önce İş merkezi olarak daha önce belediyeye ait olan binanın ön cephesinde rant değeri yüksek olan dükkanlar belediye uhdesinden çıkartılmış, yapılan yeni anlaşmayla da belediyeye arka cepheden dükkanlar verilmiştir” diye yanlış bilgilere dayanan bir iddiada bulunuyorsunuz. Ön cephede belediyenin hiçbir zaman payı olmadığını belgeleyen açıklamamızdan sonra da ön cephede hiçbir zaman belediyenin payı olmadı demiş, yapılan ek sözleşmeyle belediyeye arka taraftan yer verildiği iddialarını önce ortaya atmış, sonra yalanlamışsınız. Bizim böyle bir iddiamız olmadığına göre böyle bir açıklamayı hangi akla hizmet yaptığınızı anlayamadım” gibi bir ifade ortaya atıyorsunuz. Allah aşkına ne demek istediğinizi siz anladınız mı? Kendiniz iddia ediyorsunuz, bizim öyle açıklama yaptığımızı söylüyorsunuz. Yazılı metinler ortada. Kendi Yazdıklarınızı lütfen iyi okuyun. Kim okuduğunu nasıl anlıyor ondan sonra değerlendirin. Ne yazdığınızı unuttuysanız, gazetelerdeki açıklamalarınızı okuyun..!

Daha önceki açıklamamızda çok net biçimde ifade etmeme rağmen, hala eski sözleşmede zemin ve birinci kattaki 8 adet dükkanı cebinize mi soktunuz diyorsun. Cebime değil ama anlayamayanların gözüne sokmak için bir kez daha açıklıyorum. Sizin imzaladığınız sözleşmede, pasaja bakan, ekonomik değeri olmayan 8 adet dükkan belediyenindi. Güneş yüzü bile görmeyen o dükkanları ne yapacaktınız bilemiyorum. Biz ölü durumdaki bu dükkanları, sizin yükleniciye verdiğiniz Atatürk Caddesi'ne cepheli dükkanlara ekleyerek pasajı geriye kaydırdık. Bunun karşılığında ise, daha önce tamamen yükleniciye bırakılan zemin, 1,2 ,3 ve 4. katların %50 payını belediyeye kazandırdık. Herhalde yeterince açık değil mi?

Otel inşaatı ile ilgili süre konusunda yazılanları da, anlamak amacıyla lütfen bir daha okuyun. Orada her şey o kadar açık ki…

****   DAM YOLLARI”

Hala dam yollarına” takılıp kalmışsınız. Anlayabilmeniz için daha nasıl bir açıklama yapmak gerekiyor, bilmiyorum. Herkes anladı ama bir tek sen anlamadın. Hala kendi türkünü söylüyorsun. Ama sesin çok kötü. Kimse senin türkünü dinlemek istemiyor. Artık halkımıza daha fazla zulmetme. Kimin peşinden gideceğini iyi seç. Yanlış insanların peşinden gidersen, uçurumdan yuvarlanman kaçınılmazdır. Sana haber taşıyanların ne kadar güvenilir olduğuna biraz dikkat edersen, bundan sonra daha az yalancı konumuna düşersin.

Belediyeden bazı kişilerin sana bilgi taşıdığını söylüyorsun. Böyle genel bir ifade ile tüm belediye çalışanlarını töhmet altında bırakmaya hakkın yok. Ya bu isimleri açıkla ya da bu tür saçma iddialarından vazgeç.

Basın özgürlüğü anlayışları çok iyi bilinenlerin, haberin manşeti böyle olsun, içeriği şöyle olsun gibi bir söylemde hiç bulunmadık, lütfen bizi kendileriyle karıştırmasınlar” diye savundukları konuyu da yine işlerine geldiği gibi anlamışlar ya da o kadarını kavrayabilmişler. Bizim açıklamamızda kastettiğimiz haberin manşetine ya da içeriğine müdahale değil, yanlış aksettirilen konular için açıklama yapılmamış olmasıdır.

****  FESTİVALE KARALAMA

Cemal Öztaylan, bütün Bandırma'nın büyük bir keyifle kutladığı, meydanları coşkuyla doldurduğu festival güzelliğinden de rahatsız olmuş..? Festivalde yer alan onca etkinliği bir kenara bırakıp, iki dansçı kızın gösterilerine takılmış. Kendi çapında eleştiri getirmeye çalışıyor. Bütün işini gücünü bırakmış, gösteride yer alan dansçıların belgelerinin peşine düşmüş. Ama nerede arayacağını bilmediği için bulamamış. Milli Eğitim Bakanı'na sorarsan tabi ki bulamazsın.

Ama aynı Öztaylan acımasızca eleştirdiği dansçı kızlarımızı çok beğenmiş olacak ki, fotoğraflarını büyütüp çerçeveletmiş, basın toplantısında bile masasından hiç ayırmıyor. Herhalde daha sonra da ya evinin duvarına asmayı düşünüyor ya da çalışma masasında tutacak.

**** BANDIRMA'YI REZİL EDEN SENSİN

Bu dans gösterileri ile Bandırma'yı tüm dünyaya rezil ettiğimizi iddia etmişsin. Bandırma'nın rezil olduğu falan yok. Bandırma asıl, gazete manşetlerinde, ulusal televizyon kanallarının neredeyse tamamında yer bulan ulan” hitabın ve halkımıza hayvan” nitelemesini layık gören senin sayende rezil olmuştur. Sen unutmuş olabilirsin ama Bandırma bunu unutmadı. Bizim ağzımıza bile alamadığımız böyle bir tanımlamayı Bandırma'ya layık görenler, en güzel cevabı sandıkta almışlardır. Belki önümüzdeki seçimlerde de yine Cemal Öztaylan kaynaklı bu tür açıklamalara şahit olacağız. Halkımıza, gerçek yüzünü gösteren bu tür açıklamaları için Cemal Öztaylan'a teşekkür ediyorum.

****  PAÇALARIN MI TUTUŞTU ?

Yine tam Cemal Öztaylan tarzı bir tanımlama olan Sedat Pekel ve ekibini paçalarından yakaladım” ifadesi, çaresizlik içinde ne yapacağını bilemeyen birinin sağa sola sataşmasından başka bir anlam taşımıyor. Ne demek istemiş bilmiyorum. Ama paça falan yakaladığı yok. Yakaladığını zannettiği şeyin ne olduğuna lütfen daha dikkatli baksın.

****  EMNİYETİN ARKA KAPISI

Ben Emniyetin arka kapısını hiç bilmem. Gerektiği zaman ön kapıdan başım dik olarak girer ve çıkarım. Ama Cemal Öztaylan sık kullandığı için herhalde o kapıyı iyi biliyor. Herkesi kendin gibi sanma. Ergenekon ile ilgili çok ciddi laflar ettin. Ama sonu fos çıktı. Yoksa seni hiç kimse ciddiye almadı mı?

**** BANDIRMA'YA KAYBETTİRDİKLERİ

Cemal Öztaylan, bugüne kadar Bandırma'ya sadece zarar vermiş, Bandırma'nın önünü tıkamıştır. İktidarları zamanında Bandırma'daki TMO Bölge Müdürlüğü kapatılmıştır. Tekel kapatılmıştır. Bandırma-Susurluk ve Bandırma Karacabey yolları hala bitirilememiştir. Liman özelleştirilmiştir. Eti Maden Genel Müdürlüğü Ankara'ya taşınmıştır. Çok uzun yıllar süren inşaat sonrası Başbakan'ın açtığı yeni hastane binası, açılışından hemen sonra sel sularına esir olmuştur. Yine bu hükümetin Başbakanı, en haklı beklentimiz olan il konusunda; Bandırma il yapılmayacak” demiştir. Şimdi de Balıkesir'i Büyükşehir yaparak il olmamıza yeni bir engel çıkarılıyor.

****  SU BORÇLARINI ÖDEMEDİ

Kendi Belediye Başkanlığı döneminde, Gönen Barajı'ndan gelen su projesinin hazine borçlarını ödemeyerek Bandırma'nın geleceğini ipotek altına aldıran yine Cemal Öztaylan'dır. 2004 seçimleri öncesi, su projesi ile ilgili geçmiş yönetimlerle ilgili ciddi iddialar ortaya atarak devr-i sabık yaratacağını söylüyordu. Ama her zamanki gibi yine sadece konuştu. Ortada bir şey yok. Bu arada, Bandırma'nın o yıllarda yaşadığı su sıkıntısının çözümü konusunda çalışma yapan, tüm eski belediye yönetimlerine teşekkür ediyorum. En pahalı mal ve hizmet bulunmayandır. Bu hizmetin gelmesinde katkısı olanlardan Allah razı olsun diyorum.

Su projesi ile ilgili Cemal Öztaylan ne yaptı..? Daha önceki belediye dönemlerinde düzenli olarak hazineye yapılan su borcu ödemelerini, sırf kendi keyfi için yatırmadı. O yatırılmayan paraların ne olduğunun da ayrıca sorgulanması gerekiyor. Onun bu yaptığının bedelini bugün Bandırma acı bir biçimde ödüyor. Her ay 650 bin TL İller Bankası hisselerimizden kesiliyor. Bu borç batağının sonu da görünmüyor.

****  GELİR KAYNAKLARINI BOŞA HARCADIN

Bunun dışında yine Belediyeye ait 3 adet benzinlik yerinin satışı ve şehir içi ulaşımı için Ulaşım A.Ş'ye sınırsız imtiyaz sağlayan sözleşme ile elde edilen gelirleri boşa harcayarak Belediyeyi borç batağına sokan Cemal Öztaylan'dır. Hukuk tanımaz tavrıyla, defalarca uyarılmasına rağmen sahil bandına yasalara aykırı binalar yaparak Hazine ile Belediye arasındaki protokolün yenilenmesine engel olan yine Cemal Öztaylan'dır. Senin ne kendine ne de bu memlekete bir faydan olmaz. Gölge etme başka ihsan istemez…”

****  3,5 YILDA NEDEN BIRAKIP KAÇTIN?

Madem Bandırma'ya güzel hizmetler sunduğunu, daha da yapacaklarının olduğunu söylüyorsun. O zaman daha görev süren dolmadan 3,5 yılda Belediye Başkanlığı'nı neden bıraktın? Bandırma'nın başına bir sürü sorun örüp neden kaçıp gittin? Senin neden olduğun sıkıntıların neden olacağı karanlık tablodan mı korktun?

*****  SAĞLAM YAPSAYDIN

Bir de ikide bir bizim yaptıklarımızı tamir bile edemiyorlar” diye kendini ele veren laflar ediyorsun. Evet belki farkında değilsin ama bu bir itiraf. Bir şey tamire ihtiyaç duyuyorsa demek ki bozulmuştur. O kadar baştan savma gayrı ciddi işler yapmışsın ki senin hemen ardından bozulmuş ve tamire gerek duyulmuş. O zaman sen de doğru dürüst yapsaydın da çok kısa sürede bozulmasaydı. Ama sen hiç merak etme, senin neden olduğun tüm sorunlar gibi, tüm bozuklarını da tamir ederiz.

*****  HALKIMIZIN MUTLULUĞU İÇİN

Biz çıkarılan her türlü engele, saçmalıktan başka bir anlamı olmayan karalamalara, birilerinin çatlatan kıskançlığına karşın halkımızdan aldığımız güçle hizmetlerimizi sürdürüyoruz. İnsanlara değer veren, güler yüzlü, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bütünleştirici bir anlayışla Bandırma'ya hizmet ediyoruz. Geçmişin borçlarını da ödüyor, çağdaş belediyecilik örneklerini de sunuyoruz. Onlar yapınca şaheser hizmetler olan çalışmalar, nasıl oluyorsa biz yapınca rutin işlere dönüşüyor. Çünkü görmek istemiyorlar. Ama zaten biz onlar görsün diye değil, halkımızın mutluluğu için çalışıyoruz. Estetikten, zarafetten bihaber olduğu için kültür ve sanata adeta düşman olanlar için, bu tür etkinliklerde sağlanan başarı da hiçbir anlam taşımayacaktır.

****  2014 SEÇİMLERİ YENİ BİR ZAFER OLACAK

2009 seçimlerinde Bandırma'dan aldığımız destek, referandum ve 2011 genel seçimlerinde de artarak bizim arkamızda duruyor. Bu hizmet ordusu 2014 seçimlerine de özgüvenle hazırlanıyor. Bazılarını daha bugünden 2014 korkusu sarmış. Her yana amaçsızca saldırıyor. Ama korkunun ecele faydası yok. Bir önceki seçimleri neden kaybettiğini anlayamayanların, seçim kazanma hakkı da olmayacaktır.







demokrat58
15.06.2012 08:52:48
Oh oh oh...MaşaAllah güzel ve cennet Bandırmamın ifşa edilmemiş hiçbir şeyi kalmamış.Bu sayede neden il olamadığımızı,olamayacağımızı da anlamış oluyoruz.Sayın Başkan,Sayın Vekil;şahsi ego ve kavgalarınızı lütfen artık basın aracılığıyla,dedikodularla,tevatürlerle yapmayınız.Necip Fazıl Merhum bir muhatabına kızgın bir atışmada"Çukur Herif"der.Ama ertesi gün çukurun bile bir seviyesi var der.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli