Sefer Levent’ten kredi kartı önerileri

Sefer Levent’ten kredi kartı önerileri

Sefer Levent, “Kredi kartı harcamalarında artış sürüyor. Yeni düzenleme gelebilir”

Ekonomi yönetiminden gelen “Kredi kartı harcamalarında artış sürüyor. Yeni düzenleme gelebilir” açıklamalarına iş insanı Cem Boyner’den itiraz gelmişti. Boyner, “Kredi kartı kısıtlanmasın, nakit ortadan kaldırılsın” demişti.

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü, Bandırmalı Sefer Levent, “Enflasyonu azdırmayacak, ödememe riskini ortadan kaldıracak, vergi kayıplarını engelleyecek, orta yolu bulabilecek bir formülüm var: Kredi kartı gibi POS cihazları aracılığı ile ödeme yapılabilen banka kullanımı yaygınlaştırılsın” dedi.

Levent, yazısında özetle şu düşüncelerini yansıttı:

“Kredi kartı ile aslında olmayan paramızı harcıyoruz. Bu yüzden kartlarımıza tanımlanan limitler kritik dönemde. Limit dışında ödeme gücümüz de ayrıca önemli. Geçmiş dönemde kredi kartlarında biriken borçlar ve yapılandırmalar ortada. Kredi kartıyla harcamaya “evet” ama hız limitine de dikkat!

Kredi kartıyla, olmayan paranızı harcıyorsunuz, banka kartı ile hesabınızdaki… Günümüzde bankaların kartları hem banka hem de kredi kartı özelliğini taşıyor. Cem Boyner’in vergi kaçağı vurgusuna katılıyorum ama konumuz nakde kısıtlama, kredi kartına sınırlama ise sanki bu aşamada banka kartı kullanımının yaygınlaştırılması daha doğru olur. POS cihazından geçecek banka kartları da kredi kartları gibi vergi kaçağını engeller.

Dürüst vatandaş ve dürüst esnafın vergi hassasiyetine sahip çıkmak gerekiyor. Adaletli bir şekilde vergi toplamak aslında birçok sorunun da çözümü anlamına geliyor. Kayıt içi ekonomi için kartlı ödeme sistemleri kritik önemde.” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Sefer Levent’ kredi kartı önerileri
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı