Şehir içi trafik`e yeni düzen

Şehir içi trafik`e yeni düzen

KENT MERKEZİ TRAFİK PLANLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ




Bandırma’da yaklaşık 4 ay önce geçekleştirilen “Kent Merkezi Trafik Planlaması ve Yol, Kavşak düzenleme Proje çalışması”  bilgilendirme toplantısı Bandırma Belediyesi’nde gerçekleştirildi.
Toplantıda Belediye Başkanı Sedat Pekel, Başkan Yardımcıları Ozan Onur ve Dursun Mirza, Belediye Meclis Üyeleri ve projenin sunumunu gerçekleştiren Aslan Türk Firması yetkilileri yer aldı.
Toplntı öncesi konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sedat Pekel, hazırlanan bu çalışmayla hem kentimizde hem çevresinde trafik akışının daha da rahatlamasını hedeflediklerini söyledi.


Başkan Pekel açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Bandırma Limanımızın özelleştirilmesi sonrasında ve yeniden yapılanma çerçevesinde aynı zamanda limanımızın çok önemli bir noktada bulunması nedeniyle iş hacminde çok ciddi bir artışın ortaya çıkması ve gelecek yılların düşündüğümüzde bunun en az 3-4 kat daha artacağı gerçeği söz konusu.
Bu noktada bizlerin özellikle deniz yolu taşımacılığının önemli bir ayağı olan kara yolunun da önemini ortaya çıkarmıştır.
Şu anda Ayyıldız Tepe Mahallemizde yaşanan sıkıntının giderilmesi, aynı zamanda da Bandırma’nın merkezinde Atatürk, İnönü, Ordu ve Cumhuriyet Caddeleri gibi önemli ana arterlerin de alternatiflerinin bulunmaması özellikle işe gidiş-geliş ve paydos saatlerinde ciddi bir trafik sıkıntısının yaşandığı gerçeğiyle bizleri yeni bir planlamaya gitmemize neden oldu.
Yaklaşık 4 ay önce Limanı işleten çelebi Grubuyla yaptığımız protokol sonucunda önce limanın B kapısından eski Erdek yoluna bağlı olan yaklaşık 1300 metrelik bu yolu 26 metrelik bölünmüş yol olarak alt yapısıyla birlikte asfaltlanması işini Çelebi Grubuna vermiştik.
Bununla da yetinmeyerek bu işin planlamasını ciddi bir firma yapmalı ve bu firma bu yolun planını yaparken aynı zamanda Tır ve kamyonların kentimize gelip Limanda Ro-Ro araçlarına binene kadar hem parkları hem de ulaşımları ciddi bir şekilde Ulaşım Planıyla yapılsın.
Bunun da yeterli olmayacağını bilerek kent içindeki olumsuzluklarında giderilmesine yönelik yeni alternatif yolların kullanımına yönelik bir çalışmanın da yürütülmesi gerekiyordu.
Bu aşamada bir adım daha atarak Malta deresi gerçekten çok sıkıntılı bir noktada ve orada da bir peyzaj çalışmasıyla Bandırmalının kullanımına sunabileceğimiz mekânları içinde bulunduran bir projede ortaya çıksın.
Bu noktada Türkiye’de kendini kanıtlamış olan ve benzeri projelerde imzası bulunan Aslan Türk Firmasıyla Çelebi Grubu buluşarak bizlerinde onayıyla oluşturulan çalışmaların bugün burada karşılıklı görüş alış-verişiyle son şeklinin verilmesine yönelik bu projeyi Bandırmamızda uygulamayı hedeflediğimizi kamuoyuyla paylaşmak isterim” 


 




Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı