Şehir Kulübü Kayyumdan döndü

Şehir Kulübü Kayyumdan döndü

Biriken borçlardan, yönetime talip çıkmayınca, aidatlara özel fark, çay'a yeni fiyat ayarlaması yapıldı.

Bandırma'nın en eski sosyal buluşma noktalarından Şehir kulübü bugün olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Şehrin İş, Sanat, Kültür ve üst düzey bürotlarının bir araya geldiği Şehir Kulüp'te Pandemi süreci ile yaşanan sıkıntı, mali konuda büyük bir borçlanmayı beraberinde getirdi.

Personel alacakları, sigorta, kira, stopaj ve vergilerden kaynaklanan ödeme zorlukları kulüp bütçesini yarım nilyon'un üzerinde borçlanmasına neden oldu. Mühendis Hüseyin Şenol'un başkanlığındaki yönetim kurulu mevcut çay fiyatı ve aidatlar ile bu birikimin ödenme olanağı olmadığı gerekçesi ile göreve talip olmamaları, yeni bir ekibe ihtiyaç duyulsada kulüp duayenlerinin kayyum yolunu kapatan altarnetif çözüm noktasında bu enkazın mevcut yönetim ile çözüme gidilmesini uygun gördü. 

Şehir Kulübü Genel kurulunda çözüm önerinlerinin müzakereye sunulması ardından, yeni dönemde çay ücretlerinin 2 tl den 3 tl ye, 40 tl olan aylık aidatın 60 tl ye çıkartılması, ayrıca 10 süre ile aidatların 60 tl üzerine 30 tl ekstra ödeme yapılması uygun görüldü.

Bandırma'nın önemli sosyal mekanlarından Şehir Kulübü zamanında Bandırma Orta okulu önünde kulüp üyeleri tarafından kent mülkiyeti kulübe ait olan arsa üzerine estetiğine uygun olarak inşa edilmişti.

Dönemin Belediye Başkanı Cemal Öztaylar, süt evi ve çevresinde gündeme aldığı değişim projesi kapsamında kulübün buradan kaldırılmasını istemesi, yeni yapılan kulüp binası maliyeti yanı sıra kira maliyetini gündeme getirmişti.

Şehir kulübü uzun süre Maliye & Belediye adına kiracı olurken Büyükşehir uygulaması ile doğrudan Büyükşehir'in müsteciri konumuna düşmüş, dolayısı ile bu devir antronomik kira artışını gündeme getirmişti.

Dava konusu olup mahkemeye düşen kira bedelleri SGK, vs diğer giderler Şehir kulübü yönetimini içinden çıkılmaz borç batağına sürükledi.



Anahtar Kelimeler: Şehir Kulübü Kayyumdan döndü
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı