ŞEHİT HABERLERİ TİYATROYA TAŞINDI?

ŞEHİT HABERLERİ TİYATROYA TAŞINDI?

ANALARIN GÖZYAŞLARI TİYATRO SAHNESİNDE?

"Kardeşlik, sözlerde biten bir cümle değil, hayatı çepeçevre saran ve başkalarının acılarını dert edinebilenlerin birlikte yürek atışı, sevgi çemberi olmalıdır.´´

Tiyatro Melodram oyuncuları ?´Anaların Gözyaşları ´´ adlı yeni oyunları ile sahnedeler?On yıllardır kanayan yaranın kabuk bağlamayan sızısı, tek perdelik oyunla, 50 dakika boyunca dile getiriliyor. Şehit haberi ile ateş tam olarak böyle düşüyor bir ocağa, acı tam olarak böyle oturuyor, yoksul evlerin baş köşesine?

Acı dediğin çengelli iğne, iki dakikalık bir şehit haberinin ardından durmadan yırtıyor içimizde bir yerleri?Babasızlığın kıyısına vuran çocuklar, acılı ama vakur eşler, evlat acısı ile sabır taşı kesilen anneler, babalar?

Adına savaş denen yıkımın ardında kalanlar?

Tiyatro Melodram ekibi ?´ Anaların Gözyaşları´´ oyunu ile gözyaşı, acı ve insan yaşamının kutsiyetini, coğrafyalar farklı olsa da terör karşısında yaşanan acının aynılığını dile getirirken önemli bir mesajı seyircisi ile paylaşıyor.Şehit haberlerinin son bulması dileğiyle,  diyor ki;

?´ Vatan dediğimiz yapının her duvarında, bizim harcımız vardır ki taşını elimizde öğütmüşüzdür, suyunu alnımızın terinden ve kanımızın özünden yapmışızdır.

Gam yapma aziz milletim, aziz memleketim?

Eti tırnağa, tırnağı ete yapıştırmanın vaktidir.´´

Tek perde ve 50 dakika süren oyunumuz, bir umudun da resmini çekmektedir. Umut; sahip olduğumuz millet olma ve kardeşlik bilincidir.

Oyunumuz anaların gözyaşlarındaki tuzu kanayan yaramıza basarken, vatanımıza adını veren anaların  Anadolu´sunda umudun nüvesi sevgidir demektedir.

Tiyatro Melodram ekibi olarak, şehitlerimizin ve aziz emanetlerinin önünde saygıyla eğiliyoruz..

Yazan &Yöneten  Selma GÜNGÖR                                                  

OYUNCULAR

Selma GÜNGÖR - Cemal Aşkın ALPÇETİN - Nilgün ARIKAN - Çağrı ÖZTÜRK - Erkan KOCAMAN - Deniz VAROL - Atakan CAN - Döne SOYLUER

/resimler/2015-10/12/1103393172023.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli