Şehit ve gazi aileleri sorunlarının çözümünü bekliyor

Şehit ve gazi aileleri sorunlarının çözümünü bekliyor

?Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği? Bandırma Temsilciliği, gazilerin çözüm bekleyen sorunlarını açıkladı.

?Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği? Bandırma Temsilciliği, gazilerin çözüm bekleyen sorunlarını açıkladı.

/resimler/2018-5/28/1429480965563.jpg

Temsilcilik, şu yazılı açıklamayı yaptı:

?Şehit ailelerine tanınan ikinci iş hakkının gazilere de verilerek bu ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Şehit çocukları, özel teşebbüs tarafından kurulan vakıf üniversitelerinden ücretsiz yararlanmalıdır. Bu haktan gazi çocuklarının da yararlanması sağlanmalıdır. Kamuda istihdam edilen gazilerimizin, çalışmaları nedeniyle hak ettikleri emeklilik hakkının SGK tarafından farklı kanunlara atıflar yapılarak normal vatandaşa uygulanan yaş sınırı uygulaması kaldırılarak gazilerin sağlık durumlarına dayanarak aldıkları sağlık kurulu raporundaki engellilik durumları (%40 ve üzeri) dikkate alınarak kanunda belirtilen zamanlarda emekli olmalarının önü açılmalıdır. Gazilerin, Anayasa´da belirtilen ilgili maddeler göz önüne alınarak toplum içinde hak ettikleri ayrıcalığa dayanılarak özellikle ÖTV istisnasından yararlanılıp alacağı araç için gerekli olan ilgili sağlık kurulu raporları için yeniden hastanelerden rapor alınmak zorunda bırakılmaması gerekir. Yeni ehliyet alımlarında, gazilerin rahatsızlıkları göz önüne alınarak ellerindeki mevcut raporlar dikkate alınmalı, gazilerimiz, ilgili sağlık kuruluşlarına gönderilmemelidir. Şehit aileleri ve gazilerin, il ve ilçelerde derneklerini kurmak için gerekli olan yer temininde valilik ve kaymakamlıklarca, belediyeler tarafından muhtarlıklara yapılan yer tahsisinde olduğu gibi gerekli kolaylıklar gösterilerek şehit aileleri ve gazilerimizin birliktelikleri sağlanmalıdır. Şehit ailelerine ve gazilere verilen tanıtım kartlarının, eski kartlarımızda olduğu gibi kişiye hitap etmesi, kart sahibini açıkça belli etmesini istiyoruz. Şehit aileleri ve gazilerin özlük hakları ile ödeneklerinin gözden geçirilerek durumları iyileştirilmelidir. Şehit aileleri ve gazilerin özlük hakları konusunda yıllardır mecliste bekleyen kanun teklifleri bir an önce yasalaştırılmalıdır. Şehit ve gazi çocuklarının, Kredi ve Yurtlar Kurumu´nca burs ve barınma önceliği, 2016 yılında çıkan KHK ile kaldırılmıştı. Bu durum, Anayasamızdaki kanunlara aykırıdır. Bu yanlışlık, şehit ailelerini ve gazilerimizi derinden üzmektedir. Kaldırılan bu hakkın yeniden iadesi sağlanmalıdır.?



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli