Şehit Mehmet Günenç, Uluslararası Konferans'ta

Şehit Mehmet Günenç, Uluslararası Konferans

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan DİNÇ ‘Her Ülkeden Bir Kahraman’ konulu Konferans'ta Şehit Üsteğmen Mehmet Günenç: "Kore’de savaşan bir Türk kahraman" başlıklı bildiri sundu.

Güney Kore Hükümeti, Vatanseverler ve Gazilerle İlişkiler Bakanlığı’nın Ministry of Patriotsand Veterans Affairs) desteği ile ABD kurulan Kore Savaşı Mirası Vakfı (The Korean WarLegacy Foundation) tarafından 27 Temmuz 2021 Salı günü 2.Kore Savaşı Dünya Öğretmenler Konferansı (2. World Congress of Teachers of the Korean War) düzenledi.

ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen konferansta ABD’li ve Güney Koreli katılımcılar bizzat yer alırken Kore Savaşı’na Birleşmiş Milletler namına katılan diğer 20 ülkeden akademisyen ve öğretmenlerde çevrimiçi olarak katıldı.

Konferansın açılış oturumunda Vakıf Başkanı Dr. Jongwoo Han katılımcıları selamlayarak temel amaçlarının hem Korelilerin ve insanlık namına Kore’ye asker gönderen diğer 21 ülke vatandaşlarının Kore Savaşını unutmamasını sağlamak hem de bu savaşa katılarak şehit veya gazi olan kahramanların hikâyelerini kayıt altına alıp eğitim program ve süreçlerine aktarılmasına vesile olarak yaşatmak olduğunu dile getirti.

Konferansta kısa bir konuşma yapan Güney Kore Cumhuriyeti, Vatanseverler ve Gazilerle İlişkiler Bakanı Hwang Kichul’da katılımcılara teşekkür ederek devlet olarak Kore Savaşı’nın unutulmaması için gereken herşeyi yapmayı bir ödev ve sorumluluk olarak gördüklerini belirtti.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde görev yapan yedi sosyal bilgiler ve tarih öğretmeni ile birlikte konferansa katılan Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan DİNÇ bu yıl ki konferansın ana teması olan ‘Her Ülkeden Bir Kahraman’ başlığına istinaden 1. Türk Tugayı’na gönüllü olarak katılan ve 22-23 Nisan 1951’de Kore’de şehit düşen Bandırmalı Üsteğmen Mehmet GÜNENÇ’in hayatını ve şehadetle sona eren kahramanlık destanını ele aldığı ‘Martyr First Lieutenant Mehmet Günenç: A Turkish heroserved in Korea’ (Şehit Üsteğmen Mehmet Günenç: Kore’de savaşan bir Türk kahraman) başlıklı bildiri sundu.

Konuşma, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve takdirle takip edildi. Prof. Dr. Erkan DİNÇ Bandırma’nın bu aziz şehidinin isminin hatırlanması ve tüm dünyaya olmasa bile Birleşmiş Milletler adına savaşa katılan ülkelerin eğitimcilerine duyurulmasına vesile oldu.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli