Şehit`e vefa

Şehit`e vefa

Şehit Er Gürdeniz Erdoğmuş, Erdek Ormanlı köyünde anıldı.


Şehit Er Gürdeniz Erdoğmuş Erdek, Ormanlı köyünde anıldı.

Ormanlı`daki anma programına Erdek Kaymakamı İsmail KAYGISIZ, Jandarma Komutanı Binbaşı Onur BAKIRHAN, Doç.Dr.Sedat AZAKLI ve Erdek Müftüsü İsmail YALÇIN , Kabri Ormanlı Köyünde bulunan Şehit Er Gürdeniz ERDOĞMUŞ adına düzenlenen anma programına katıldı.

Ormanlı Köyünde yaşayan vatandaşlar ve yazlıkçıların yoğun ilgi gösterdiği programda, ilçe Müftüsü İsmail YALÇIN, şehit ve şehit olmanın önemi konusunda konuşma yaptı. Büyük halk katılımının olduğu anma programında Müftülük personeli de Kur’an, kaside ve naat okuyarak programa katılanlara duygulu anlar yaşattı.

 Anma Programına katılanlara, şehit çocukları adına hayır ikramında bulunan Şehit babası Nihat ERDOĞMUŞ ve annesi Asiye ERDOĞMUŞ “ Gürdeniz, evimizin tek erkek evladıydı. Vatan için şehit oldu. Bizlerde onun hem hüznünü hemde gururunu yaşıyoruz. Oğlumuzun şehit olmasının üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen, görüyoruz ki unutulmamış. Bizleri bu anma proğramında yalnız bırakmayan Kaymakamımıza, Jandarma Komutanımıza, Müftümüz ve Müftülük personeline ve dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz “ diyerek duygularını ifade ettiler.

 

Kaymakam KAYGISIZ ise “Şehit Ailesi olan ERDOĞMUŞ Ailesi, aynı zamanda bizim aile dostumuz. Programa da eşimle birlikte katıldım. Vatan, şehitlerimize ve şehit ailelerimize minnettardır. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatan topraklarında özgürce yaşıyor, şanlı bayrağımız ihtişamla dalgalanıyorsa bunu şehitlerimize borçluyuz. Bu vesile ile aziz şehidimiz Gürdeniz ERDOĞMUŞ’ u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” açıklamasında bulunarak şehit ailesine teşekkür etti.

Şehit er Gürdeniz ERDOĞMUŞ, Van`ın Gürpınar İlçesinde 1995 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşmüştü.





  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı