ŞEHİTLER ABİDESİ ÇAMURLA SIVANDI

ŞEHİTLER ABİDESİ ÇAMURLA SIVANDI

61. Alay Komutanı Albay Vecihibey başta olmak üzere 80 askerimizin anısına dikilen Şehitler Abidesi çamurlu haliyle dikkat çekiyor.







Bandırma
'nın düşman işgalinden kurtuluşu sırasında şehit düşen başta 61. Alay Komutanı Albay Vecihibey başta olmak üzere 80 askerimizin anısına dikilen Şehitler Abidesi çamurlu haliyle dikkat çekiyor.


10 gün önce abide toprağına çiçek fideleri dikildi. Ancak yanlış renkli çiçek fidesi dikildiği için söküldü ve yerlerine başka renkte çiçek fideleri dikildi. Dikim sırasında çamur içinde kalan abidenin biraz su ve bir fırçayla temizlemesi beklenirken çamurlar abide üstünde kaldı. Abidenin çamurlu halini gören vatandaşlar bunu biz görüyoruz da belediye yetkilileri görmüyor mu? diye soruyor.

Özellikle abidenin alt kaidesinde eski harflerle kabartma ve harika bir yazı tekniğiyle yazılan BANDIRMA'YI KURTARANLAR BURADADIR” yazısı bulunan kaidenin çamurla kirletilmesi, kirletildikten sonra da temizlenmemesi tam bir sorumsuzluk örneği… Ne o çiçek ektik! Ektiniz de ne oldu? İşte ne olduğu fotoğraflarda görülüyor.

Tarih 17 Eylül 1922… İşgalci Yunan askerleri, şehri yakarak Erdek`te bekleyen gemilerle kaçmak üzere yola çıkmışları sırada düşmanı kovalayan ordumuz da bugün Ayyıldıztepe Son Kurşun Anıtı`nın bulunduğu bölgede düşmanla savaşa başladı. Burada yaşanan şiddetli çarpışmalarda, Kocaeli Grubu Kumandanlığı`na bağlı 61. Alay Komutanı Yarbay Vecihibey başta olmak üzere toplam 80 askerimiz şehit oldu. Vatanımızın her karış toprağı gibi Bandırma`da şehit kanlarıyla sulanarak 17 Eylül 1922 tarihinde işgalden kurtarılmış, düşman yenilmiş ve zafer kazanılmıştı.

İşte bu kahraman askerlerimizin anısına dikilen ve bir sanat eseri olan beyaz Marmara mermerinden özenle yapılan Şehitler Abidesi şimdi adeta çamurla sıvandı. Acele temizlenmesi gerekiyor.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı