Şehitler abidesi, Kurşununu bekliyor

Şehitler abidesi, Kurşununu bekliyor

10,5 Dünya Bandırmalılar günü kutlamalarında kopmuştu.

Bandırma’da Cumhuriyet alanında, sivil giyimli büstü ile Cumhuriyeti tanımlayan Ebedi başkomutan Mareşal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında aynı cephede savaşmasalar da, aynı amaçla ayrı coğrafyalarda verdikleri özgürlük mücadelesinin Bandırma’daki Ayyıldıztepe şehitleri sembolü mermer kaideyi bütünleştiren üst noktadaki kurşun çekirdeği 10,5 Dünya Bandırmalılar gecesinde küçük bir afacan’ın coşkuyu daha yükseklere taşıma noktasında üzerine çıkması nedeniyle kopmuştu.

Yerinden kopan mermi çekirdeği ile birlikte düştüğü yerde kolu kırılan afacan kaldırıldığı Bandırma Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavi altına alınırken, Şehitler abidesinin zirvesini oluşturan mermi çekirdeği ’de koptuğu yerden alınarak depoya konduğu bilinmekteydi.

10 Mayıs’tan 19 Mayıs Ata’yı anma, Gençlik ve spor Bayramı coşkusundan yoksun kalan şehitler abidesi kaidesinin bu kadar uzun süre yerine takılamaması akıllara geçmişte kaldırıldığı depolarda unutulduğu akla geldi.

Bu anlamda kent hafızasından yoksun olan kent belediyesi bugün Grand Asya Otel’in bulunduğu alan Otogar olarak faaliyet gösteriyordu ve o bölümde Belediye’nin araçlarının bakım alanıydı.

Duayen gazeteci Erdem Özcan tarafından burada bir kenara bırakılan kaideyi görüp bu ayıbı makalesine taşıyınca Cumhuriyet alanı Şehitler abidesi temizlenerek tekrar olması gereken yerine konmuştu.



Anahtar Kelimeler: Şehitler abidesi Kurşununu bekliyor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı